Find vej: Forside » Artikler

Velkommen til vores store artikel database. Vi opdatere løbende med nye artikler & nyheder med alt om tømrer- og snedker branchen. Det vil snart blive muligt for vores kunder og brugere som har relevant indhold, at uploade nyheder & artikler til vores database.

Korset ved Kavalergangen

For tredje gang beriges den københavnske sommer med en arkitekttegnet træpavillon i Kongens Have.Det er de Stockholm-baserede arkitekter Krupinski/Krupinska Arkitekter i samarbejde med Per Olsen, arkitekt MAA, der står bag den korsformede Allépavillon, der fra d. 18. august til d. 30. september vil stå til rådighed for gæster, som har lyst til alt fra picnic til gåtur, leg eller en stille stund væk fra byens larm.Projektet blev udvalgt som vinder blandt i alt 64 indsendte forslag i arkitektkonkurrencen om en midlertidig pavillon i Kongens Have.Allépavillonen er skabt specifikt til Platanplænen ved Hercules Pavillonen i den gamle barokhave. Den inviterer både til den hurtige gennemgang, da konstruktionen er en fortsættelse af de eksisterende alléer, Damegangen og Kavalergangen – og inviterer også til ophold, hvor man kan dvæle eller gå på opdagelse. Pavillonen, der opføres i..

Fuldt hus til Sankt Hans på Grønttorvet

Allerede inden de første beboere er flyttet ind, summer Grønttorvet af liv. Mere end 100 mennesker mødte op til Sankt Hans med bål, taler og madboder. Det er nysgerrigheden efter det nye område, der trækker, lød det fra flere af de fremmødteI hverdagen er området omkring Grønttorvet fuld af travle håndværkere, der arbejder på at få opført boliger til de mange tusinde mennesker, der bliver beboere i Valbys nye, grønne bydel. Men fredag var gravemaskiner og kraner for en stund skiftet ud med bål og madboder, da der blev afholdt Sankt Hans i et af Grønttorvets hjørner. Her var både kommende og potentielle beboere, naboer og andre nysgerrige blandt de mere end 100 mennesker, der mødte op til arrangementet.- Vi er stolte over at være med til at skabe en aktiv og levende bydel, som tilmed er blandt Københavns grønneste. Her er sjæl og kulturarv, og de kommende beboere får en unik mulighed..

Efter- og videreuddannelse mangler fleksibilitet

En ny analyse viser, at over halvdelen af Dansk Byggeris medlemmer ikke er enige i, at AMU-kurserne, som bruges til at opgradere medarbejderes kompetencer og certifikater, er tilpasset virksomhedernes behov. De nye trepartsforhandlinger og voksen- og efteruddannelse bør sikre mere fleksibilitet, mener Dansk ByggeriAMU er uddannelser, som giver medarbejderne i bygge- og anlægsbranchen uddannelse inden for blandt andet sikkerhed og certifikater samt anden kompetenceudvikling. Men en ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at over halvdelen af deltagerne i undersøgelsen ikke mener, at AMU-kurserne er godt nok tilpasset virksomhedernes behov. - Bygge- og anlægsbranchen er sæsonfølsom, og derfor er der meget travlt i nogle perioder og mindre i andre. Virksomhederne har brug for, at de kan sende deres medarbejdere på kursus, når det passer dem i forhold til tykkelsen på ordrebogen, forklarer..

Fagligheden skal løftes på AMU-kurserne

En ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at næsten to tredjedele af Dansk Byggeris medlemmer ikke synes, kvaliteten af AMU-kurserne er høj. Det giver plads til forbedringer, når trepartsforhandlinger om et nyt voksen- og efteruddannelsessystem går i gang snart, mener Dansk ByggeriAMU er uddannelser, som giver medarbejderne i bygge- og anlægsbranchen uddannelse inden for blandt andet sikkerhed og certifikater samt mulighed for faglig opkvalificering. En ny analyse fra Dansk Byggeri viser dog, at der er plads til betydelige forbedringer, når det drejer sig om kvaliteten af kurserne. - Bygge- og anlægsbranchen er generelt tilfreds med AMU-kurserne. Men næsten to tredjedele mener ikke, at kvaliteten er god nok. Det skal vi have gjort noget ved, når der om lidt er trepartsforhandlinger om voksen- og efteruddannelsessystemet, som AMU-kurserne er en del af, siger Louise Pihl, underdirektør i..

Fremtidens kloge hænder blev inspireret

Unge skal inspireres til at vælge en erhvervsuddannelse for at afværge fremtidens mangel på håndværkere. Derfor har FB Gruppen inviteret skoleklasser til at komme ud og møde nogle af de mere end 200 mennesker, der arbejder med opførelsen af Grønttorvet i ValbyDet historiske grønttorv i Valby vil over de næste fem år gennemgå en omfattende transformation fra handelsområde til moderne boligkvarter. Projektet i Valby er blot en af mange i det store byggeboom, der finder sted i især de større danske byer nu og de næste mange år. Det hænger dårligt sammen med den undersøgelse, Dansk Byggeri udarbejdede sidste år. Her kom det frem, at bygge- og anlægsbranchen vil komme til at mangle op mod 14.000 faglærte håndværkere på landsplan inden for de næste 10 år. Et tal der er til at føle på, og som kan være en fremtidig barriere for en af Danmarks mest vækstskabende brancher. Dette er en af..

Designmarked på Det gamle Grønttorv i weekenden

På Det gamle Grønttorv i Valby – som netop nu er ved at blive omdannet til en helt ny bydel med 2.000 boliger - kan designelskere denne weekend opleve upcoming designere inden for alt fra beklædning og møbeldesign til keramik, smykker og kunst til det populære designmarked FindersKeepersSelvom byggeriet på Det gamle Grønttorv er i fuld gang med opførelsen af 2.000 boliger, summer området af aktivitet og liv – og området vil over de næste mange måneder byde på masser af spændende oplevelser for hele familien. I denne weekend – den 19-20. november - løber det populære designmarked FindersKeepers således af stablen i de store haller på Det gamle Grønttorv i Valby. Her vil flere end 150 små og upcoming designere inden for alt fra beklædning og møbeldesign til keramik, smykker og artworks sælge og udstille deres varer. Designelskere og andre interesserede kan derfor få et indblik i, hvad..

En ny etape begynder på Grønttorvet

Bygningerne på Grønttorvet spirer frem. Allerede før de første lejere sætter nøglen i døren i Hortensia Hus, kan bydelen fejre rejsegilde på det næste byggeri, der forventes klar til indflytning i efteråret.Hundredvis af håndværkere, samarbejdspartnere og andre involverede i Grønttorvets udvikling var forleden til rejsegilde på Lathyrus Hus – det andet boligbyggeri med lejeboliger på Grønttorvet. Her blev de mange håndværkere traditionen tro hyldet for deres gode arbejde af FB Gruppen A/S, der er udvikler for Grønttorvet.- Grønttorvet er et særligt projekt, hvor blandede kvalitetsboliger til rimelige priser kombineres med grønne miljøer og landsbystemning. Opførelsen af 2.200 ejer-, andels- og lejeboliger med et nyt byggeri færdig hvert kvartal sætter høje krav til alle involverede. Derfor glæder det os, at håndværkerne beretter om, hvor stolte de er af deres arbejde med projektet,..

Flot kickstart i Midtjylland

Midtjylland oplever et boom af nye spændende bygge- og anlægsprojekter. Building Network valgte derfor at tage turen vestpå og afholde netværkskonference på det natursmukke Sinatur Hotel Skarrildhus syd. Med på konferencen var bygherrer, rådgivere og entreprenører fra regionen, der var inviteret til at komme og give et unikt indblik i nogle af Midtjyllands fremtidige bygge- og anlægsprojekter.Direktør i Building Network, Mickey Lund, bød efter en lækker og velsmagende frokost velkommen til de knap 50 fremmødte medlemmer og gæster. Mickey Lund kunne indledningsvis fortælle, at Building Network er i en konstant udvikling og har stor succes med at tiltrække nye medlemmer fra hele landet. Samtidig er det tredje gang, at Building Network afholder en konference i Jylland og bestemt ikke den sidste, understregede Mickey Lund.Inden præsentationen af konferencens første taler, gav Mickey Lund..

Den sidste aflevering: Silkeborg Stadion sælges til genbrug

Da Silkeborg Stadion blev bygget i 1945 var det i høj grad af materialer fra militære overskudslagre. Nu sælges alt løsøre på auktion med 'åbent hus' eftersyn på fredag. Og selvom stadion har udviklet sig meget siden og undervejs også taget navneforandring til Mascot Park, så er ringen derfor ved at blive sluttet på smukkeste vis, når stadion nu sælges. For egentlig kunne det også bare jævnes med jorden for at gøre plads til de boliger der kommer. Men Mascot Park har allieret sig med to partnere, der sørger for at nedbrydningen ikke sker på den almindelige brutale vis.For først sælges alt løsøre samt alt demonterbart materiel af det randrusianske auktionshus Campen Auktioner. Og alt demonterbart er bogstaveligt talt: Hvad med en elevator? En indgangssluse? Et omklædningsrum? Eller sommerens hit, fire 30 meter høje lysmaster inklusiv projektører, der kan forvandle selv den mørkeste nat..

Digital renovering sikrede fredet observatoriums historie

Brorfelde Observatorium var for få år tilbage i risiko for at ryge ned i glemslens sorte hul. Men en fredning og efterfølgende renovering med intelligent lyd, lys og billeder har gjort observatoriet til et udflugtspunkt for alle med interesse for himlen, stjernerne og observatoriets historieLidt syd for Holbæk, på én af de bakketoppe, der er kendt som De Sjællandske Alper, ligger et lille observatorium med en stor historie. Brorfelde Observatorium blev i 1953-1964 opført for Københavns Universitet af arkitekt Kaj Gottlob og landskabsarkitekt Georg Georgsen. Indtil 1996 spillede Brorfelde Observatorium en væsentlig rolle i den danske og internationale forståelse af astronomi. Både garvede astronomer, videbegærlige studerende og grundige håndværkere havde deres daglige gang på Brorfelde Observatorium, der var en levende arbejds- og forskningsplads. Døgnet rundt var observatoriet..

Konference i Køge trak fulde huse

Der er masser af nye spændende projekter i pipelinen i den østlige region. Næsten 70 medlemmer mødte derfor op til netværkskonference i Køge, hvor Network Building Network, Køge Erhvervsservice og Theilgaards havde inviteret repræsentanter fra Køge Kyst, Køge Kommune, det nye Sjællands Universitetshospital og MT Højgaard til at give et unikt indblik i regionens kommende bygge- og anlægsprojekter.Solen skinnede fra en skyfri himmel, og humøret var højt, da talere, medlemmer og gæster ankom til netværkskonference på Theilgaards i Den Hvide By i Køge. Efter frokost og prøvesmagning af lokale lækkerier fra Køges berømte og historiske selskabs,- kursus- og konferencested, bød værten fra Theilgaards og direktør i Building Network, Mickey Lund, velkommen.Køge er Sjællands nye kraftcenterFørste taler var den unge konservative formand for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget i Køge Kommune,..

Virksomhederne møder større kommunal venlighed

Dansk Byggeri kan se, at erhvervsvenligheden er steget i kommunerne. De årlige målinger nytter med andre ord. Der er sket en generel forbedring på ikke færre end 15 af de 31 parametre, som Dansk Byggeri hvert år måler kommunerne på. På otte områder er det dog gået tilbage.Dansk Byggeri uddeler hvert år i eksamenstiden karakterer til kommunerne i forhold til erhvervsvenlighed. Det er nu sket i syv år, og det ser ud til, at kommunerne også i det seneste år har lagt sig i selen for at gøre det bedre. - Det er ikke bare parader, undskyldninger og bortforklaringer, vi møder i dialogen med kommunerne. Nej, der er faktisk en udtalt velvilje og nysgerrighed - og dermed et ønske om at gøre det bedre, fortæller erhvervspolitisk direktør Torben Liborius, Dansk Byggeri, der har ansvaret for de årlige analyser af erhvervsvenligheden. Det er ifølge Torben Liborius et klart signal om, at det nytter..

Caverion bygger hovedafbryderen til Apples kæmpe datacenter i Viborg

Energinet har afgivet ordre til Caverion om at bygge en ny 150 kV højspændingsstation, der skal forsyne Apples kommende datacenter i Foulum ved Viborg med strømDet er et af verdens største datacentre, som Apple netop er påbegyndt opførelsen af i Foulum ved Viborg. Med en budgetteret anlægssum på 6,2 milliarder kroner er det samtidig den hidtil største udenlandske anlægsinvestering i Danmark.De mange servere, der skal installeres på Apples enorme datacenter kræver strøm – rigtig meget strøm. Derfor skal Apple have sin egen højspændingsstation, der fylder godt i landskabet, hvor arbejdet med byggeriet af selve datacenteret også er godt i gang. Omfattende opgave Energinet har hyret teknikentreprenøren Caverion til opgaven, der blandt andet omfatter at trække alle signal- og styrekabler samt opstille og montere alle højspændingskomponenter, tavler og relæfelter.Ib Jensen har arbejdet 42..

Undertaget får huset til at holde længere

Huntonit sikrer effektiv beskyttelse og lader huset åndeTagets kvalitet er vigtigt for husets holdbarhed og levetid – og det rigtige valg starter med undertaget. Dette gælder både ved nybyggeri og når et eksisterende tag skal renoveres.Undertaget skal have styrken til at beskytte tagkonstruktionens spær, lægter, isolering og øvrige elementer mod indtrængende nedbør som regn og sne. Derfor skal det være holdbart og tæt, men samtidig af et materiale, der lader huset ånde.Hvor længe holder tagdækningen?Tegltage er stadig populære, og med en levetid på 60 år eller mere kræves der et undertag, der også holder længe. Undertage fra Huntonit, der er fremstillet af træfiber-plader på virksomhedens fabrik i Kristianssand, opfylder disse krav og er derfor blevet en kendt succes i dansk byggeri. Huntonit undertage er udviklet til et barsk klima og importeres af A. Rindom A/S, der har..

Ny lov giver nye muligheder for erhvervslivet på landet

Folketinget har vedtaget ny planlov. De nye regler medfører bl.a., at overflødiggjorte bygninger i landzonen nu kan tages i brug til f.eks. håndværks- og industrivirksomhed, mindre butikker og liberale erhverv uden landzonetilladelse.Hovedformålet med bestemmelserne i Planloven har været at hindre spredt og tilfældig bebyggelse i det åbne land. Sigtet har således været at sikre landskabs- og naturværdier og forbeholde landzonen for jordbrugserhvervene og at sikre, at byudvikling skete ud fra en samlet planlægning med henblik på en hensigtsmæssig placering af produktionserhverv, andre typer erhverv, boliger m.v.GODE RAMMER FOR VÆKST OG UDVIKLINGMed den nye Planlov har Folketinget ønsket at understrege, at planlægningen skal være med til at skabe gode rammer for vækst og udvikling. Planlovens formålsbestemmelse er derfor også ændret for at skabe bedre balance mellem hensynet..

Det er blevet attraktivt at være faglært

En ny undersøgelse viser, at to ud af tre danskere mener, at det er mere attraktivt eller lige så attraktivt at være faglært, som det var for ti år siden. Til trods for den positive tendens er de unge stadig mere kritiske.Erhvervsskolerne og livet som lærling har til tider ikke haft det bedste ry hos uddannelsesvejlederne i skolerne. Men det ser nu ud til at ændre sig, i hvert fald hos forældrene, lærerne og uddannelsesvejlederne. En ny undersøgelse fra Danmarks Statistik viser nemlig, at to ud af tre danskere mener, at det i dag er blevet mere eller lige så attraktivt at være faglært, som det var for ti år siden, og især danskere over 30 år er positive. - Det er glædeligt, at langt størstedelen af danskerne mener, at livet som faglært er blevet mere attraktivt. Vi kan glæde os over, at fordommene omkring en faglært uddannelse så småt er ved at fordufte, siger underdirektør i Dansk..

Hundredvis af håndværkere helt tæt på Cph. Historic Grand Prix

Over 600 håndværkere fra STARK forretninger på hele Sjælland var samlet til Copenhagen Historic Grand Prix 2017 for at opleve DTC-race i international topklasse. ”En rigtigt god måde at mødes uden for almindelig arbejdstid med kolleger og samarbejdspartnere og opleve toppen af dansk motorsport helt tæt på,” fortæller formand Kim Bo Rasmussen fra Elindco.Få danske sportsbegivenheder giver så stor genlyd blandt landets håndværkere som de årlige byløb i Aarhus og København, der bl.a. inkluderer MASCOT DTC (Danish Thundersport Championship).I weekenden 5.-6. august bragede det traditionsrige Copenhagen Historic Grand Prix således over asfalten i Bellahøj til fjerde runde af dansk motorsports stærkeste serie med fuld opbakning i teltområderne omkring den ca. 2,4 km lange bybane – trods det ustadige augustvejr, der vekslede mellem høj solskin og spredte regnbyger.En fantastisk..

STARK leverer hel pop-up by til 37.000 spejdere

Op mod 37.000 spejdere fra Danmark og udlandet var i uge 30 samlet til Spejdernes Lejr ved Sønderborg, der med et omfang på ca. 434 fodboldbaner svarede til en mellemstor dansk provinsby. Alle materialer til lejrens opbygning og mange aktiviteter blev leveret af STARK, som bl.a. stod klar med butik på pladsen, døgnbemandet telefon og webshop dedikeret til lejren.Hele uge 30 har op mod 37.000 spejdere fra 33 forskellige lande været samlet på Kær Vestermark uden for Sønderborg til Spejdernes Lejr 2017. Lejren, der var blevet opført med hjælp fra omkring 1000 frivillige, bredte sig over et areal svarende til godt 434 fodboldbaner i Parken-størrelse - eller en mellemstor dansk provinsby.Samtidig blev deltagere, arrangører, leverandører og frivillige budt velkommen af et vartegn, der både matchede lejrens imponerende størrelse og stod som flot symbol på spejdernes kreative..

STARK præsenterer fremtidens håndværkerforretning

Mandag 12. juni slog STARK dørene op for en helt ny forretning på 1200 m2 i Roskilde Ø. Alt fra den nye drive-in og de store lokaler til forretningens dedikerede centre for beklædning, maling og entreprenørmateriel er indrettet med fokus på at gøre det nemt og hurtigt for håndværkerne at finde det, de skal bruge – uanset om det er varer eller medarbejdere.Den store byggeaktivitet i Danmarks vækstregioner øger behovet for stadigt mere effektive indkøbsløsninger for de udførende håndværkere. Derfor har STARK, der er Danmarks førende leverandør til professionelle i byggeriet, investeret et tocifret mio.-beløb i en helt ny forretning i Roskilde Ø. Den skal sammen med STARKs øvrige forretninger i Storkøbenhavn fremover betjene regionens tusindvis af håndværkere.Håndværkernes indkøbstid skal optimeresDen nye STARK er fra inderst til yderst indrettet med henblik på at optimere den..

Kæmpe håndværkertræf til Classic Race Aarhus

Over 1000 håndværkerkunder og medarbejdere fra STARK i hele landet oplevede race for fulde omdrejninger til Classic Race Aarhus i weekenden. Sportsdirektør Casper Elgaard, der står i spidsen for STARK Racing-holdet, indviede undervejs gæsterne i den professionelle race-verden, ligesom gæsterne kunne møde resten af teamet og opleve holdets fire biler helt tæt på.En af årets største motorsportsevents rullede ud her i weekenden, da Classic Race Aarhus indtog asfalten i den europæiske kulturhovedstad med hvinende dæk og hundredvis af hestekræfter bag de velpolerede kølerhjelme.Det tætpakkede løbsprogram kulminerede med motorsport i international topklasse, da anden runde af MASCOT Danish Thundersport Championship (DTC-serien) løb af stablen. Her kunne publikum rundt om Mindeparken samt foran tv-skærmene hjemme i stuerne bl.a. opleve Casper Elgaards STARK Racing-hold bestående..

Undgå arbejdsulykker med smart faldsikring – og reducer omkostninger

Der er besparelser at hente for bygge- og anlægsbranchen på opsætningen af den obligatoriske faldsikring af byggepladser. Guardlite er markedets letteste system, der tilmed kan planlægges med digitale modeller.Lovkravene til sikkerhedsforanstaltninger på byggepladser er med god grund strikse. Hvert år kommer over 5.500 personer til skade i såkaldte faldulykker til lavere niveau - eksempelvis fra stilladser og stiger. Heraf mister omkring 12 mennesker hvert år livet, viser de seneste tal fra Arbejdstilsynet. Derfor er sikring af medarbejdere, som arbejder i højden ekstremt væsentligt for at undgå faldulykker, og her kan Ramirents nyudviklede faldsikringssystem Guardlite gøre den store forskel. Et af landets største udlejningsselskaber, Ramirent har i de seneste år udviklet et nyt faldsikringssystem i aluminium, der vejer omtrent det halve af konkurrerende systemer i stål. Den lave vægt..

Det strategiske partnerskab TRUST afleverer de første projekter

TRUST-partnerskabet indenfor byggeri af skole og daginstitutioner i Københavns Kommune har været i gang i et halvt år – og allerede nu er de første byggeprojekter afleveret.Børnene har holdt sommerferie, men det betyder ikke, at roen har sænket sig over Lundehusskolen, Damhusengens Skole, Sydhavnsskolen og Bispebjerg Skole i de sidste par måneder. Teamet fra det strategiske partnerskab TRUST har nemlig været i fuld gang med en række delprojekter og optimeringer på skolerne, som nu er blevet afleveret før skolestart. Bureaukratiet overstået en gang for alleFor byggechef i København Kommune, Rasmus Brandt Lassen, viser det hurtige aftræk på sommerprojekterne både de økonomiske og praktiske fordele ved partnerskabsmodellen: ”Med de strategiske partnerskaber har vi gennemført udbuddet sidste år. Så holdet af rådgivere og entreprenører står allerede klar til at tage opgaverne...

Kurt Kirkegaard A/S fejrer 40 år i tømrerbranchen

Tømrerfirmaet Kurt Kirkegaard A/S har opnået en stor udvikling, siden virksomheden startede tilbage i 1977. Det betyder, at virksomheden i dag kan fejre 40 år i tømrerbranchenDet er tømreren Kurt Kirkegaard, der står bag virksomheden af samme navn og som har ført tømrerfirmaet den lange vej. Inden han etablerede Kurt Kirkegaard A/S i sin fars garage i Kroager, havde han udført en hel del tømrerarbejde i sin fritid. Derfor kom der hurtigt kunder til, og inden for kort tid kunne Kurt Kirkegaard både ansætte en svend og en lærling til tømrerfirmaet. Siden dengang er der sket meget i virksomheden, som i dag består af en tømrerafdeling i Kroager og en snedkerafdeling i Billund. Tømrerafdelingen udfører byggeopgaver som nybyggeri, ombygning og tilbygning af huse, renovering eller udskiftning af tag og meget mere. Mens snedkerafdelingen, Kirkegaard Design A/S, producerer specialinventar og..

Sjældent møde med kronvidnerne til Københavns forandring

Den verdensberømte arkitekt Jan Gehl og én af landets mest anerkendte arkitekter Lene Tranberg er på gæstelisten, når Arkitektforeningen slår dørene op til en aften med en række samtaler om, hvad der egentlig skete, da København på bare tyve år forvandlede sig fra forfalden storby på falittens rand til en storby fyldt til randen med liv i alle hjørner og nyskabende arkitekturArkitektur på Kulturnatten i KøbenhavnFor bare 20 år siden var København en ganske anden by. Genopfrisk hukommelsen om byen som den var, før arkitekturen gav os kvarterer, pladser, huse, broer og havnebade og ændrede vores liv i byen for altid. Toneangivende arkitekter, der var med til at tegne de store linier eller med til at bygge de huse, der forandrede, fortæller historierne om, hvordan det foregik, da København blev til den by, vi bor i i dag. Under Kulturnatten slår Arkitektforeningen dørene op til den..

Vælg den rigtige vinduesløsning

Både boligejere og håndværkere kan nu blive klogere på, hvilke vinduer man bør vælge, når tiden er inde til at skifte de gamle ud, og man samtidig ønsker at minimere risikoen for indvendig kondens på vinduernes karm og ramme. En ny pjece fra Dansk Byggeri hjælper boligejeren på vejKommer der ofte indvendig kondens på dine vinduer, og er der fugtskader i dine vindueskarme og -rammer? Så er det måske på tide at få nye vinduer. I en ny pjece forklarer Dansk Byggeri, hvad du bør være opmærksom på, når du skal vælge dine nye vinduer. Pjecen hjælper både håndværkere og boligejere med at blive klogere på vinduesvalg. - Ved at vælge de rigtige vinduer kan du opnå gode energibesparelser i dit hus og ikke mindst et bedre indeklima, forklarer branchedirektør i Dansk Byggeri, Jette Snoer. Pjecen giver blandt andet svar på, hvor høj den relative luftfugtighed i rummet kan være set i forhold til..

Rod i udbudsmateriale

Klagenævnet for Udbud gav den 27. september 2016 Dansk Byggeri medhold i, at Region Hovedstaden havde handlet i strid med tilbudsloven ved udbuddet af en række afværgeforanstaltninger på Kongevejen i VirumI den konkrete sag havde Region Hovedstaden anvendt underkriterierne "Referencer" og "Økonomisk kapacitet" til at vurdere det økonomisk mest fordelagtige bud. - Det var en klar overtrædelse af tilbudsloven, da disse kriterier er udvælgelseskriterier og derfor alene kan bruges til at vurdere den enkelte tilbudsgivers egnethed. De måtte altså ikke bruges til at vurdere den tilbudte løsning, fortæller afdelingschef i juridisk afdeling, Christian B. Prophet-Rannow. Dansk Byggeri valgte på den baggrund at indbringe sagen for Klagenævnet for Udbud, hvor påstanden lød, at Region Hovedstaden havde handlet i strid med tilbudslovens bestemmelser om ligebehandling og gennemsigtighed...

WERK vinder prestigefyldt konkurrence om en 7 etagers børnehave i Hafencity, Hamborg

”Vi har tegnet den børnehave, vi gerne ville have vores egne børn skulle gå i. En børnehave der ikke har korridorer, gange og lukkede døre, men hvor hele bygningen bliver til et landskab – en børne HAVE” udtaler Thomas Kock, kreativ direktør hos WERKKonceptet er enkelt, men giver en unik børnehave: Et organisk indre, ”stammen” indeholder faste funktioner, mens et præcist ydre danner sammenhæng med de omkringliggende byggerier. Mellem de to figurer dannes slyngede rum der åbner og lukker sig i bevægelsen gennem dem, både inde og ude. ”Det er en børnehave uden skarpe hjørner. Vi drømte om at skabe rum til børn der minder mere om at gå en tur i naturen, end om institutionens, og er super glade for at vores bygherre havde samme ambition” udtaler Nikolaj Frølund Thomsen, partner for byggeri hos WERK.Bygningen er designet i sammenhæng med parken og pladsen ved siden af, og på alle etager er..

Give Elementer superoptimerer byggeri for entreprenør

Give Elementer superoptimerer projekter med præfabrikerede betonelementer og ved at udtænke særlige løsninger med fx højere betonelementer. Det sparer tid og penge for entreprenøren og skaber en bedre proces for alle parter.Lavere omkostninger og store tidsbesparelser på montage, på forskalling og på armering er resultatet, når Give Elementer leverer superoptimerede betonelementer. Aktuelt har Give Elementfabrik optimeret et projekt for Fast Entreprise, der opfører et nyt byggeri til JN Datacenter, som udvider i Silkeborg. Give Elementer leverer betonelementerne til byggeriet og er med i hele processen. ”Vores grundfilosofi er at kompleksitet altid koster både tid og penge. Vi forsøger derfor at holde sagerne så simple som muligt, og vi er heller ikke bange for at udfordre vores kunder, så byggeriet bliver så kosteffektivt som muligt,” siger Mickey Bork Nielsen fra Give Elementer.Med..

Gode penge til erhvervsuddannelserne

Dansk Byggeri glæder sig over, at der er blevet fundet næsten en halv milliard kroner til nyt udstyr og bedre undervisningskvalitet på erhvervsuddannelserneAftalekredsen bag EUD-reformen har fundet næsten en halv milliard til nyt udstyr og bedre undervisningskvalitet på erhvervsuddannelserne. Allerede i år udmøntes 50 mio. kr. til et generelt løft af udstyrsniveauet og yderligere 132 mio. kr. til at styrke talentspor og højere faglige niveauer. Det er en nødvendig investering, som Dansk Byggeri er tilfreds med. - Den teknologiske udvikling går rigtig stærkt i disse år, og digitalisering og automation vil grundlæggende ændre bygge- og anlægsbranchens arbejdsprocesser og værdikæder. Den udvikling skal erhvervsuddannelserne selvfølgelig være med på, for det er nødvendigt at kunne gå direkte fra svendeprøven og ud og skabe værdi i virksomhederne, siger underdirektør i Dansk Byggeri,..

STM Vinduer satser på øget eksport

England er i fokus for den langelandske fabrik efter et år med vækst uden et tilfredsstillende overskudSTM Vinduer A/S har det seneste år realiseret en tilfredsstillende vækst i det samlede salg. Til gengæld ligger driftsresultatet før finansielle poster under sidste års niveau. I 2014-15 blev ebit realiseret på 6,6 mio. kr., mens det netop afsluttede regnskabsår slutter med et ebit på 4,3 mio. kr.- Vi er glade for, at vi har kunnet udbygge markedspositionen og kunne fastholde et højt aktivitetsniveau på fabrikken i Rudkøbing, men resultatet er ikke tilfredsstillende, siger direktør Finn Methmann.Fokus på EnglandTrods det britiske farvel til EU og den ringere værdi af pundet, har STM Vinduer A/S positive forventninger til markedet i Storbritannien. Vi har afsat produkter til det engelske marked siden 2007, og vi oplever en stigende interesse for kvalitetsprodukter inden for..

Sørg for at tjekke kloakken for huller

Det kan blive dyrt at være boligejer, hvis man ikke regelmæssigt vedligeholder og tv-inspicerer sine kloakledninger for skader. Problemerne kan nemlig vokse sig meget store, hvis man ikke opdager dem i tide, og du hæfter selv for vedligeholdelsen af den del af kloakken, der går fra huset ud til skelbrøndenKloakledninger slides ligesom alt andet. Men problemet er, at man tit først opdager en eventuel skade på sin kloakledning, når der begynder at vise sig symptomer inde i huset. Det kan fx være fugt i væggene eller gulvet, hvor tilstoppede drænrør, fyldte sandfangsbrønde og utætte renvands- eller kloakledninger ligger tæt opad. Derfor opfordrer chefkonsulent i Dansk Byggeri Mikael Mortensen til, at boligejere både tegner en rørskade-forsikring, som dækker, hvis uheldet skulle være ude, og desuden får foretaget en tv-inspektion af kloakken med jævne mellemrum - ca. hver 5.-10. år..

Dansk Byggeri: Godt at få ro på danskernes boligøkonomi

Statsministeren trak i sin åbningstale tråde igennem den fremlagte Helhedsplan med henvisninger til det afkast af muligheder, der findes i denne. Det er dog den fremtidige boligbeskatning, som især tiltrækker sig opmærksomhed, og for byggeriet er tryghed omkring danskernes boliger et godt grundlag at bygge påStatsministeren understregede i sin åbningstale, at regeringen med helhedsplanen har skabt et nødvendigt grundlag for vækst, der bidrager til yderligere velstand på 65 mia. kr. - Det var en tale, hvor statsministeren fik lejlighed til at understrege, at regeringen står fast på sin ambition om at gennemføre helhedsplanen, men som også udtrykte en vis forsigtighed, der afspejler den vanskelige politiske situation, som det nye folketingsår åbner med, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, i en kommentar til statsminister Lars Løkke Rasmussens tale ved Folketingets..

Ny strategi skal skaffe flere erhvervsskoleelever

Dansk Byggeri sætter i dette efterår gang i et treårigt projekt, der har til formål at sikre bygge- og anlægsbranchen arbejdskraft i fremtiden. Blandt andet skal en virksomhedsbank gøre det lettere at samarbejde mellem skoler og virksomhederDet er ingen hemmelighed, at der kommer til at mangle arbejdskraft i bygge- og anlægsbranchen inden for få år. Dansk Arbejdsgiverforening vurderer, at der i 2025 vil mangle 60.000 faglærte, hvoraf 14.000 vil mangle i bygge- og anlægsbranchen. Flere forskellige tiltag har gennem årene skullet sikre, at flere unge valgte en erhvervsuddannelse frem for gymnasiet, men det er stadig studenterhuerne, der trækker i Danmarks teenagere. Det vil Dansk Byggeri lave om på, og med en rekrutteringsstrategi prøver man at angribe problemstillingen fra nogle andre vinkler, end man før har forsøgt. - Der er enighed om, at vi må gå nye veje, hvis det her projekt skal..

Ny vejledning kan spare virksomheder for penge og besvær

Der er gode muligheder for at fylde ordrebogen med opgaver i Tyskland, hvor vækstraterne og boligbyggeriet buldrer derudaf. Men belært af halvfemsernes fejltagelser bør byggevirksomheder forberede sig grundigt - og her er den nye Tysklandsvejledning fra Dansk Byggeri et godt værktøjHvis du skriver forkert navn eller dato på en blanket, så starter bøden ved 1.000 euro, når kontrollen kommer på din byggeplads i Tyskland. Flere virksomheder kigger i øjeblikket mod Tyskland, fordi der er godt gang i boligbyggeriet, men det betaler sig at have styr på detaljerne. Netop derfor har Dansk Byggeri lavet en ny Tysklandsvejledning, der hjælper virksomhederne med at undgå bøder og besvær. - Fordi Tyskland er lige på den anden side af grænsen, og fordi Tyskland er en del af det indre marked, så bliver mange overasket over, at de skal anmelde og søge om tilladelse utrolig mange steder, inden de kan..

Fynske virksomheder hjælper unge i job

Netværksforeningen Byg til Vækst har succes med at sende unge uden for arbejdsmarkedet i arbejde hos en lokal bygge- eller anlægsvirksomhed. For næsten halvdelen af de unge ender det med et job eller en uddannelseDe sidste to år har netværksforeningen Byg til Vækst hjulpet med at skaffe mandskab og lærlinge til store kommunale byggeprojekter på Fyn. En anden del af opgaven er også at hjælpe unge uden for arbejdsmarkedet ind i en virksomhed og på rette spor, så de kan enten fortsætte i job eller starte på en uddannelse. Indtil videre har 161 fortrinsvis unge været i et forløb, hvor de 85 af dem enten er kommet i fast job eller er startet på en uddannelse. - Mange af kandidaterne er typisk unge uden nogen tilknytning til arbejdsmarkedet eller mennesker, som har haft en del at slås med, og derfor har haft svært ved at finde fodfæste på en arbejdsplads. De får en ny chance for at få foden..

22 kvartaler i træk med færre offentligt forsørgede

Færre kommer på efterløn, dagpenge og førtidspension i de erhvervsaktive aldre. I 22 kvartaler i træk - eller i 5 år og 6 måneder - er antallet af personer på offentlig forsørgelse faldet. Det glæder Dansk Byggeri, som dog beklager fortidens synder, der fortsat er en stor samfundsmæssig udfordringDanmarks Statistik har offentliggjort nye tal for antallet af offentligt forsørgede. Korrigeret for sæsonudsving var der i 2. kvartal 746.400 offentligt forsørgede (eksklusiv SU-modtagere, og omregnet til fuldtidspersoner), og der er sket et fald på knapt 21.000 offentligt forsørgede det seneste år. - Trekvart million fuldtidspersoner svarer til ca. 21 pct. af de 16-64 årige. I Sverige og Tyskland er det 15-16 pct. af de 16-64-årige, som er på offentlig forsørgelse. Det viser, at vi herhjemme forsømte at lave de nødvendige strukturreformer i de gode tider i 00´erne, siger Dansk Byggeris..

Danske virksomheder bør se mod Tyskland

Syd for grænsen er der godt gang i boligbyggeriet, og de nye væksttal for branchen viser, at danske virksomheder har gode muligheder for at få en del af opgaverne. Men selvom Tyskland er en del af EU's indre marked, er det ikke bare lige at hoppe i håndværkerbilen og køre ned over grænsenDen ene nye bolig efter den anden skyder op i Tyskland, og tyske bygge- og anlægsvirksomheder oplever over en bred kam, at både omsætningen stiger, og ordrebøgerne bugner. Det gør det nemmere for danske virksomheder at forsøge sig syd for grænsen. Ifølge nye tal fra den tyske byggeorganisation HDB, er den samlede omsætning i branchen i første halvår af 2016 steget med 8,4 procent i forhold til samme periode sidste år. Det samme gør sig gældende for ordrebeholdningen, som er steget med 18,1 procent. - Det er første gang i tyve år, at de tyske virksomheder har oplevet så stor en ordretilgang og med..

Arkitekter, ingeniører og entreprenører vækster i udlandet

Europa er på vej frem, og det smitter af på danske arkitekter, ingeniører og entreprenører, der sidste år havde en international omsætning for 22,3 milliarder kroner i særligt Europa. Under fjernere himmelstrøg har de danske virksomheder dog stadig svært ved at finde fodfæste, viser en ny eksportanalyseDer er efterspørgsel på større byggeprojekter med danske arkitekter, ingeniører og entreprenører i spidsen. Den internationale omsætning kom i 2015 op på 22,3 milliarder kroner – det er en stigning på over fire milliarder kroner, og det højeste niveau siden finanskrisen, viser en ny eksportanalyse fra Danske ARK, FRI og Dansk Byggeri. - Det er virkelig positivt at se, den samlede internationale omsætning går i vejret. Den høje grad af internationalisering gør de danske bygge- og rådgivervirksomheder mere robuste og mindre følsomme over for lokale konjunkturudsving. Og det er vel at..

KTerhvervsbyg henter vækst på udlejningsbyggerier

KTerhvervsbyg vinder ordrer på forretningskoncept, der fokuserer på byggeri af udlejningsejendomme til virksomheder, der hellere vil leje end eje.I kølvandet af højkonjunkturen bliver det mere almindeligt, at entreprenører investerer i byggeprojekter, som efterfølgende kan udlejes. Resultatet er ikke blot en udvidet og mere nuanceret entreprenørforretning, men også multifunktionelle byggerier der er bygget til mange anvendelsesområder. Aktuelt bygger KTerhvervsbyg A/S for udlejningsvirksomheden GSV Materialeudlejning, som får nyt modulcenter tæt på motorvejen i Ringsted. Byggeriet er en strategisk beslutning, som skal give GSV optimeringsgevinster – og ønsket om optimering er da også et typisk argument fra mange virksomheder, der ønsker at bygge deres eget lejemål. En langtidslejekontrakt løber typisk over 10 år og giver virksomheden mulighed for at tilpasse et nyt byggeri..

Der mangler arbejdsopgaver i Sydjylland og på Fyn

En tredjedel af byggevirksomhederne i Region Syddanmark har for få arbejdsopgaver i ordrebogen. Nye tal viser, at Syddanmark er den region, som har mærket mindst til det byggeopsving, som ellers breder sig fra de større byer og ud i landetDer er fortsat en vis pessimisme at spore blandt de lokale byggevirksomheder i Syddanmark og på Fyn, viser Danmarks Statistiks regionale konjunkturbarometer for 2. kvartal 2016. Her oplever 36 procent af byggevirksomhederne, at ordrebogen er tynd, og mulighederne for at få den fyldt op er ganske lille. Det afspejler sig også i, at Syddanmark er den eneste region med en overvægt af virksomheder, der forventer at afskedige fremfor at ansætte flere medarbejdere. - Hvor andre dele af landet mærker, at det går den rigtige vej, så er Sydjylland og Fyn fortsat præget af stilstand – dog ikke Odense, hvor der skal bygges letbane, sygehus osv. Det er især de..

Sjællandske håndværkere ser positivt på fremtiden

Både små og store byggevirksomheder i Region Sjælland forventer, at fremtiden byder på flere opgaver i ordrebogen og flere ansatte i virksomheden. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Ifølge Dansk Byggeri er forklaringen, at travlheden i Storkøbenhavn lige så stille breder sig til resten af SjællandHåndværkerne i Region Sjælland er mere optimistiske end i andre dele af landet, viser en regional særkørsel af Danmarks Statistiks konjunkturbarometer. Her forventer de lokale byggevirksomheder både flere arbejdsopgaver og dermed også, at de i løbet af de næste 12 måneder skal ansætte nye medarbejdere. - Det er et tydeligt tegn på, at den vækst, som København har oplevet i de sidste par år, breder sig som ringe i vandet, og nu også mærkes på resten af Sjælland. Samtidig er der gang i flere byggeprojekter, fx jernbane- og hospitalsbyggeri i Køge og hospitalsbyggeri i Slagelse, hvilket..

99 nye private job hver eneste dag

Siden foråret 2013 er der kommet 117.400 flere lønmodtagere i job i den private sektor - heraf imponerende 15.100 i bygge- og anlægsbranchen. Dansk Byggeri opfordrer til, at politikerne holder fast i reformsporet, så jobskabelsen også fremadrettet kan udbyggesJobskabelsen i bygge og anlæg er i de seneste måneder gået lidt ned i tempo, men pilen peger stadig opad, og der blev skabt ca. 250 nye job fra juni til juli. Der er dermed 150.300 beskæftigede lønmodtagere i byggeriet, korrigeret for sæsonudsving. - Der har været godt gang i byggekranerne i de seneste godt tre år, hvor der i alt er kommet 15.100 flere lønmodtagere i job i byggeriet. Især boligbyggeri, renoveringer og superhospitaler trækker opad. Pilen peger fortsat opad, men tempoet i jobskabelsen er aftagende, hvilket måske ikke er så skidt endda, så udbuddet kan nå at følge med efterspørgslen, siger Dansk Byggeris cheføkonom,..

Ny styrke til at nå toppen

OvenlysKompagniet bliver en del af Lamilux-koncernen og leverer bæredygtig løsning til de 5 nye Axel TowersNu udvider OvenlysKompagniet og den tyske koncern Lamilux GmbH det samarbejde, virksomhederne gennem 4 år har haft om højkvalitets glastage og ovenlysvinduer på det danske marked. Det sker ved, at aktiviteterne i Michael Sauntes virksomhed overføres til det nye selskab, Lamilux Nordic A/S:- Samarbejdet har udviklet sig positivt, og nu ønsker begge parter at udvide det med næste skridt, hvor forretningen skal ekspandere med ansættelse af flere nye medarbejdere og andre vigtige tiltag, fortæller Michael Saunte, der fortsætter som direktør i det nye selskab. - Samtidig med at vi får stadig større ordrer, er det afgørende, at bygherrer, rådgivere og entreprenører har tillid til, at vi kan løfte de mest krævende opgaver, som for eksempel vores seneste leverance til de 5..

Nyt dansk patent vinder frem på byggepladserne

Det nye dansk opfundne og patenterede produkt – WINCOVER – er lige så stille ved at få fodfæste på det danske marked. De danske entreprenører har fået øjnene op for den sikkerhed, det giver i kalkulationerne, tilfredse bygherre og samtidig er der også solide gevinster til både miljø og arbejdsmiljø.Talemåden – ”Penge ud ad vinduet” er desværre mere en realitet på danske byggepladser end godt er. Der er behov for at tænke nyt for at spare tid, penge og energi i byggeriet og i byggeprocessen. Tidlig montering af vinduerne er en af de ting, der effektiviserer byggeprocessen, men der er stor risiko for, at de bliver ødelagt af efterfølgende arbejde og af vejret. Hvis uheldet er ude, er det omkostningsfyldt og tidskrævende, når nye vinduer skal sættes i, og derfor vælger mange entreprenører at arbejde med interimslukninger eller afdække vinduerne med plast. Ingen af løsningerne..

Bekymrende dyk i forbrugertilliden

Forbrugerforventningerne fra Danmarks Statistik har taget et markant dyk de seneste ca. 1½ år, og de nåede med et nettotal på blot +1,8 i september sit laveste niveau i tre år. Ifølge Dansk Byggeri spiller både international og national usikkerhed ind i bedømmelsenI foråret 2015 var de danske forbrugere nærmest jubeloptimister, hvilket der ikke var belæg for, når man ser nøgternt på de hårde økonomiske nøgletal. I andet halvår af 2015 og første halvår af 2016 indfandt der sig en fin overensstemmelse mellem de bløde og de hårde nøgletal. - Men her efter sommerferien er det som om, at forbrugerne faktisk ser endnu mere dystert på samfundsøkonomien, end der strengt taget er belæg for. For selv om BNP-væksten er moderat, så er både arbejdsmarked og boligmarked inde i en rigtig god gænge, og begge dele har afgørende betydning for familiernes økonomiske hverdag og dispositioner, siger..

Holbæk kommune udvider med ny ’Galaxe’

Visionen om at kunne tilbyde bæredygtige og tidssvarende rammer til Jyderups yngste borgere er hermed realiseret. Velkommen indenfor i et magisk og unikt børnehus, hvor leg og læring flyder sammen i inspirerende omgivelser.Et børneparadis på JordenAdskillige små stjerner stod i position til at indtage det spritnye børnehus ’Galaxen’ i Jyderup, da det blev indviet i starten af september i år. Fulde af forventninger blev børnene budt indenfor til et univers fuld af innovative legefaciliteter i store lyse lokaler. Børnehuset, som har plads til 180 børn, er praktisk placeret på adressen Elmegården 56, tæt på både skole, SFO og idrætshal. Men en central beliggenhed behøver heldigvis ikke udelukke den smukke og vilde natur, der pryder lokalområdet. Faktisk er naturen en bevidst integreret del af de udendørs legefaciliteter, hvor man bl.a. finder en stor legeplatform, bygget nænsomt op om 3..

Vi har behov for et sted at mindes de døde

Selvom flere vælger alternative måder at blive begravet på, så viser en ny undersøgelse, at de fleste pårørende ønsker, at deres nærmeste bliver begravet på traditionel vis med en gravsten og et sted at mindesDe er ikke helt væk, men lever videre i vores tanker. Sådan tænker og siger mange, når et familiemedlem, en ven eller en anden nær relation går bort. Men for mange danskere er de gode minder om deres kære ikke nok, når det kommer til stykket. Det viser en spørgeundersøgelse fra Stenhuggerlauget i Dansk Byggeri. Her svarer seks ud af ti, at en kendt gravplads er den rigtige måde at mindes den, man har mistet. Det behov går mod den nye tendens, hvor flere danskere vælger at få deres aske spredt ud over fx havet eller blive begravet i en skov, frem for et traditionelt gravsted på en kirkegård. - Vi vil jo gerne vise vores afdøde nære den sidste respekt. Og for nogle er det noget man..

Lidt flere arbejdstimer i byggeriet i 2. kvartal

Byggeriet er i den senere tid ofte gået forrest i jobskabelsen. I 2. kvartal var der tale om en mere moderat fremgang, men pilen peger fortsat opad- Arbejdstidsregnskabet er den mest præcise opgørelse af beskæftigelsen, og tallene for 2. kvartal bekræfter, at retningen i dansk økonomi er positiv, men at tempoet er moderat, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri, og fortsætter: - Det er i den private sektor, der er stigende aktivitet, og i 2. kvartal var der tale om fremgang over en bred front. Det er en god nyhed for håbet om et bredt funderet, selvbærende opsving. I 2. kvartal blev der ifølge Danmarks Statistik præsteret 0,7 pct. flere arbejdstimer og skabt 13.500 nye job i den private sektor, når der korrigeres for sæsonudsving. Industrien præsterede 1,6 pct. flere arbejdstimer, erhvervsservice 1,4 pct. og bygge- og anlægsbranchen 1,3 pct. flere timer i 2. kvartal sammenlignet..

Fødevarevirksomheder efterspørger totalbyggerier

Hos Ajcon, som er specialister i at bygge frost- og kølelagre til fødevarevirksomheder, oplever man stigende interesse for større byggerier, der omfatter mere end blot køl og frys. Det gælder fx i erhvervsområdet Winthersminde i Ishøj, hvor Ajcon står for et omfattende byggeri.Når fødevarevirksomheder skal bygge nye køle- og frostlagre efterspørger de i stigende grad totalbyggerier, hvor kontorer, administration, tørvarelager, kantine, shipping-område foruden køle- og frostlagre er tænkt ind fra starten. Den tendens oplever man hos entreprenørfirmaet Ajcon, der har specialiseret sig i at bygge frost- og kølelagre for fødevarevirksomheder. ”Når vi bygger frostlagre i dag, tænker vi flere ting ind i samme projekt: Hvordan optimerer vi virksomhedernes logistik og produktionsområder, hvordan kan vi skabe et energivenligt byggeri, der kan mærkes som energibesparelser på..

Første spadestik til Køge Nord Station

Der blev i dag den 13. september taget første spadestik til byggeriet af Køge Nord Station – den 225 meter lange gangbro, der fra 2018 kommer til at binde den eksisterende S-togslinje sammen med den dobbeltsporede højhastighedsbane mellem København og Ringsted og Lille Syd-banen henover Danmarks mest trafikerede motorvejsstrækning, Køge Bugt Motorvejen.Byggeriet af Køge Nord Station omfatter anlægget af en 225 meter lang gangbro med dertilhørende rulletrapper, trapper og elevatorer samt opbygning af perroner på fjernbane og S-bane. Dertil bygges et stort Parkér og Rejs-anlæg ved stationen.”Vi er stolte af i dag at kunne tage det første spadestik til Køge Nord Station og markere en vigtig milepæl for projektet Den nye bane København-Ringsted og Banedanmark. Når den nye højhastighedsbane til Ringsted over Køge åbner for trafik i 2018, vil den give en bedre køreplan med mulighed for..