Find vej: Forside » Artikler » Dansk Byggeri: Godt at få ro på danskernes boligøkonomi

Dansk Byggeri: Godt at få ro på danskernes boligøkonomi

Lagt på vores-byg.dk den 06-10-2016 af Thomas


Statsministeren trak i sin åbningstale tråde igennem den fremlagte Helhedsplan med henvisninger til det afkast af muligheder, der findes i denne. Det er dog den fremtidige boligbeskatning, som især tiltrækker sig opmærksomhed, og for byggeriet er tryghed omkring danskernes boliger et godt grundlag at bygge påStatsministeren understregede i sin åbningstale, at regeringen med helhedsplanen har skabt et nødvendigt grundlag for vækst, der bidrager til yderligere velstand på 65 mia. kr.

- Det var en tale, hvor statsministeren fik lejlighed til at understrege, at regeringen står fast på sin ambition om at gennemføre helhedsplanen, men som også udtrykte en vis forsigtighed, der afspejler den vanskelige politiske situation, som det nye folketingsår åbner med, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, i en kommentar til statsminister Lars Løkke Rasmussens tale ved Folketingets åbning.

Dansk Byggeri glæder sig over ambitionerne og ønsket om fremdrift og vækst i forhold til såvel helhedsplanen som fortsættelse af reformer. Det bliver dog det varslede boligpolitiske udspil, som i første omgang kommer til at sætte dagsorden, og også Dansk Byggeri ser frem til at se det konkrete forslag, som statsministeren vil fremlægge i morgen onsdag.

- Det vigtigste er her at få skabt tryghed og sikkerhed for de mange boligejere, som kan have frygtet at komme i klemme. Det ser nu ud til, at der via et udvidet skattestop på boligområdet og nedsættelse af skatteprocenterne på såvel grundskyld som ejendomsskat er skabt sikkerhed for, at boligejerne ikke får en højere skattebillet på deres bolig. Hertil kommer aflysning af stigninger i grundskylden efter 2020. For byggeriet er det en god nyhed, idet der nu vil blive skabt grundlag for såvel en øget boligomsætning som evne til at investere i fx energiforbedringer af boliger, siger Lars Storr-Hansen.

Dansk Byggeri fremhæver desuden statsministerens klare budskaber om det europæiske samarbejde, forsøget på at opnå en aftale om Europol og flygtninge.

- Vi har vinget positivt af, at statsministeren har sat nogle meget klare og forståelige pejlemærker, som bør kunne blive retningsgivende for de vigtige videre forhandlinger i Folketinget, der skal få Danmark ud af ti års væksttørke. En fortsat stram udlændingepolitik, en fortsættelse af reformer, som gør det attraktivt at arbejde, at sikre flere arbejdspladser gennem bedre investeringsrammer og tryghed for kvalitet kernevelfærden bør få alle til at trække i arbejdstøjet, siger Lars Storr-Hansen.

Dansk Byggeri kvitterer også for statsministerens udtrykte anerkendelse af arbejdsmarkedets parters indsats i de trepartsforhandlinger, der indtil videre er afsluttet.