Find vej: Forside » Artikler » Efter- og videreuddannelse mangler fleksibilitet

Efter- og videreuddannelse mangler fleksibilitet

Lagt på vores-byg.dk den 23-08-2017 af Thomas


En ny analyse viser, at over halvdelen af Dansk Byggeris medlemmer ikke er enige i, at AMU-kurserne, som bruges til at opgradere medarbejderes kompetencer og certifikater, er tilpasset virksomhedernes behov. De nye trepartsforhandlinger og voksen- og efteruddannelse bør sikre mere fleksibilitet, mener Dansk ByggeriAMU er uddannelser, som giver medarbejderne i bygge- og anlægsbranchen uddannelse inden for blandt andet sikkerhed og certifikater samt anden kompetenceudvikling. Men en ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at over halvdelen af deltagerne i undersøgelsen ikke mener, at AMU-kurserne er godt nok tilpasset virksomhedernes behov.

- Bygge- og anlægsbranchen er sæsonfølsom, og derfor er der meget travlt i nogle perioder og mindre i andre. Virksomhederne har brug for, at de kan sende deres medarbejdere på kursus, når det passer dem i forhold til tykkelsen på ordrebogen, forklarer Louise Pihl, underdirektør i Dansk Byggeri.

Og fleksibiliteten er netop en af de ting, som virksomhederne peger på, at man med fordel kan ændre ved AMU-systemet frem over. Cirka halvdelen af virksomhederne, der deltog i undersøgelsen, svarede, at de gerne vil kunne sende deres medarbejdere hen på et åbent værksted de dage, hvor vejret ikke er til at arbejde.

- Der er et stort potentiale for, at de nye trepartsforhandlinger om voksen- og efteruddannelsessystemet tilgodeser en øget fleksibilitet. Det kunne fx også være i forhold til at afholde kurser tættere på virksomhederne, som 23 % svarer, at de godt kunne tænke sig, eller at kurserne simpelthen blev afholdt i virksomheden eller på byggepladsen, som hele 38 % ønsker sig, siger Louise Pihl.