Find vej: Forside » Artikler » Gode penge til erhvervsuddannelserne

Gode penge til erhvervsuddannelserne

Lagt på vores-byg.dk den 08-10-2016 af Thomas


Dansk Byggeri glæder sig over, at der er blevet fundet næsten en halv milliard kroner til nyt udstyr og bedre undervisningskvalitet på erhvervsuddannelserneAftalekredsen bag EUD-reformen har fundet næsten en halv milliard til nyt udstyr og bedre undervisningskvalitet på erhvervsuddannelserne. Allerede i år udmøntes 50 mio. kr. til et generelt løft af udstyrsniveauet og yderligere 132 mio. kr. til at styrke talentspor og højere faglige niveauer. Det er en nødvendig investering, som Dansk Byggeri er tilfreds med.

- Den teknologiske udvikling går rigtig stærkt i disse år, og digitalisering og automation vil grundlæggende ændre bygge- og anlægsbranchens arbejdsprocesser og værdikæder. Den udvikling skal erhvervsuddannelserne selvfølgelig være med på, for det er nødvendigt at kunne gå direkte fra svendeprøven og ud og skabe værdi i virksomhederne, siger underdirektør i Dansk Byggeri, Louise Pihl.

Dansk Byggeri finder det desuden positivt, at der bevilges midler til oprettelse af særlige videncentre inden for håndværk - ét for design og arkitektur og ét for bæredygtighed, grøn energi, klimarenovering og byggeri. Videncentermodellen er fornuftig, fordi man både får mulighed for at opbygge ekspertise og samtidig skaber incitament for øget samarbejde mellem erhvervsskolerne.

Selvom glæden er stor over de kommende investeringer, er det ærgerligt, at omprioriteringsbidraget på to pct. fortsat står til at ramme erhvervsuddannelserne.

- Det er naturligvis afgørende, at erhvervsuddannelsernes kvalitet kan følge med den teknologiske udvikling, men det er svært at løfte kvaliteten, når uddannelsernes fundament samtidig udhules, siger Louise Pihl.