Find vej: Forside » Artikler » Nyt dansk patent vinder frem på byggepladserne

Nyt dansk patent vinder frem på byggepladserne

Lagt på vores-byg.dk den 23-09-2016 af Thomas


Det nye dansk opfundne og patenterede produkt – WINCOVER – er lige så stille ved at få fodfæste på det danske marked. De danske entreprenører har fået øjnene op for den sikkerhed, det giver i kalkulationerne, tilfredse bygherre og samtidig er der også solide gevinster til både miljø og arbejdsmiljø.Talemåden – ”Penge ud ad vinduet” er desværre mere en realitet på danske byggepladser end godt er. Der er behov for at tænke nyt for at spare tid, penge og energi i byggeriet og i byggeprocessen. Tidlig montering af vinduerne er en af de ting, der effektiviserer byggeprocessen, men der er stor risiko for, at de bliver ødelagt af efterfølgende arbejde og af vejret. Hvis uheldet er ude, er det omkostningsfyldt og tidskrævende, når nye vinduer skal sættes i, og derfor vælger mange entreprenører at arbejde med interimslukninger eller afdække vinduerne med plast. Ingen af løsningerne er optimale

WINCOVER mener at have et effektivt bud på at løse disse udfordringer. Produktet er et slagfast modul, som beskytter karm, ramme og glas. Det er enkelt at montere og afmontere for håndværkeren på byggepladsen, da det fikseres mekanisk på bagsiden af karmen. Dermed får man både beskyttelse af rammer og glas samt udnyttelse af vinduernes U-værdi.

Og nu ser det ud til at markedet lige så stille er ved at tage det nye koncept til sig. JFP – Jørgen Friis Poulsen a/s - har netop besluttet at bruge WINCOVER på projektet Terrassehaven, som er en del af Irma byen. JFP skal opføre 139 boliger med et elegant og moderne udtryk med murede facader, altaner og store vinduespartier.

Og Claus Vilsen fra WINCOVER er naturligvis glad for, at der nu er ”rigtige” projekter i ordrebogen ”Vi har været i en introduktionsfase, hvor vi dels har kørt en del testprojekter, bl.a. i Hjørring og Kbh. og har derudover været udvalgt af Realdania til deres TEST projekt. Men rigtige ordrer til rigtige byggeprojekter er jo vores mål, og derfor er det en fornøjelse, at JFP har set potentialet i produktet”

Ambitionerne fra WINCOVER er høje, og til trods for at man stadig er i introduktionsfasen på det danske marked, er der allerede sonderinger i gang i forhold til andre markeder. I samarbejde med 4 eksportingeniør studerende på DTU er der arbejdet med en Go To Market plan for Tyskland, og også her er potentialet stort.

”Vi kan se, at det tyske marked slås med de samme udfordringer på det her område, så det er helt naturligt et marked, som er meget interessant for os” siger Claus Vilsen og fortsætter ”men nu skal vi lige kravle før vi kan gå, og vi har en stor oplysningsopgave foran os på det danske marked, der er præget meget af vanetænkning. Vores store håb er, at vi på sigt vil se vinduerne blive leveret fra vinduesfabrikkerne med WINCOVER præmonteret. Vi er ved at se de første skridt, og jo flere ordrer vi får på blokken, jo tættere kommer vi målet” Siger Claus Vilsen og nævner, at optimismen bunder i en god pipeline, hvor der er flere projekter på vej.