Find vej: Forside » Artikler » STARK leverer hel pop-up by til 37.000 spejdere

STARK leverer hel pop-up by til 37.000 spejdere

Lagt på vores-byg.dk den 23-08-2017 af Thomas


Op mod 37.000 spejdere fra Danmark og udlandet var i uge 30 samlet til Spejdernes Lejr ved Sønderborg, der med et omfang på ca. 434 fodboldbaner svarede til en mellemstor dansk provinsby. Alle materialer til lejrens opbygning og mange aktiviteter blev leveret af STARK, som bl.a. stod klar med butik på pladsen, døgnbemandet telefon og webshop dedikeret til lejren.Hele uge 30 har op mod 37.000 spejdere fra 33 forskellige lande været samlet på Kær Vestermark uden for Sønderborg til Spejdernes Lejr 2017. Lejren, der var blevet opført med hjælp fra omkring 1000 frivillige, bredte sig over et areal svarende til godt 434 fodboldbaner i Parken-størrelse - eller en mellemstor dansk provinsby.

Samtidig blev deltagere, arrangører, leverandører og frivillige budt velkommen af et vartegn, der både matchede lejrens imponerende størrelse og stod som flot symbol på spejdernes kreative byggeaktiviteter hele ugen: En gigantisk stråtækket træstøvle med en højde på 12 meter og en længde på 24 meter, der svarer til en skostørrelse 3600.

Dybt involveret fra starten

Som leverandør til hele pop-up byen inklusiv træstøvlen har STARK, der er Danmarks førende leverandør til professionelle i byggeriet, været dybt involveret i Spejdernes Lejr 2017 fra starten. STARK Sønderborg underskrev således samarbejdsaftale med lejren allerede i marts, og trælasten var derefter i tæt daglig dialog med lejrledelsen om alt fra opbygning, logistik og infrastruktur til aktiviteter for de titusindvis af spejdere.

- Vi havde sat en håndfuld dedikerede medarbejdere af til at servicere lejren og sikre, at de fik det, de skulle bruge. Som lokal trælast har vi samtidig en kæmpe landsdækkende kæde i ryggen, som vi også kunne trække på for at sikre hurtig levering, fortæller trælastdirektør i STARK Sønderborg Dennis Rosengreen Skjøth.

Formand for rafter, brænde, indkøb og logistik på Spejdernes Lejr 2017, Jacob Picht, forklarer, at det netop var på baggrund af pris, leveringssikkerhed og den stærke lokale forankring med egen udkørsel, at lejren valgte STARK Sønderborg som samarbejdspartner.

- Lejren skulle hele ugen fungere som en selvstændig by med infrastruktur, telte og barakker til alle nødvendige funktioner. Samtidig var det ofte svært på forhånd at forudsige, hvilke materialer og mængder, der skulle bruges til de mere end tusind aktiviteter, der bl.a. har omfattet en kopi af Storebæltsbroen opført i træ i størrelsesforholdet 1:30, siger han og fortsætter:

- Derfor har det givet enorm værdi for os, at vi har samarbejdet med en professionel partner, som hurtigt og effektivt gjorde de rette materialer tilgængelige, når vi havde brug det, uanset om det var kæder til motorsavene, batterier, afspærringsbånd, pæle eller træplader.

Stærkt til stede hele ugen

STARK Sønderborg har hele ugen stået klar på selve lejrpladsen med en pop-up butik med et målrettet spejder-sortiment, ligesom trælasten fx etablerede døgnbemandet telefonlinje til lejren og lancerede en lejr-webshop. Trælasten sørgede også for at koordinere de daglige leverancer fra STARKs logistikcentral, som lejren havde brug for, og Dennis Rosengreen Skjøth uddyber:

- Projektet voksede sig faktisk større, end vi umiddelbart havde regnet med, og med over 400 leverancer i løbet af ugen og mange hastesager var der fuldt tryk på. Lørdag morgen skulle vi eksempelvis skaffe 1500 m2 krydsfinérplader til levering kun to timer senere, ligesom vi også måtte rykke hurtigt, da en bue-og-pil-aktivitet i løbet af ugen krævede, at vi skaffede 4000 pæle med få timers varsel. Det har været utroligt spændende, og jeg er stolt over, at det lykkedes at komme i mål over hele linjen.

- I år er det første gang, at vi fx har haft en pop-up butik for byggematerialer på selve pladsen, og det sparede os for en masse spildtid og unødig kørsel, at vi ikke har behøvet at skulle uden for pladsen for at hente det, vi havde brug for, men i stedet bare lige kunne gå hen i butikken. Det har givet projektet et kæmpe løft, at STARK Sønderborg gik ind i det med så stærkt et engagement lige fra starten, understreger Jacob Picht til slut.