Find vej: Forside » Artikler » WERK vinder prestigefyldt konkurrence om en 7 etagers børnehave i Hafencity, Hamborg

WERK vinder prestigefyldt konkurrence om en 7 etagers børnehave i Hafencity, Hamborg

Lagt på vores-byg.dk den 11-10-2016 af Thomas


”Vi har tegnet den børnehave, vi gerne ville have vores egne børn skulle gå i. En børnehave der ikke har korridorer, gange og lukkede døre, men hvor hele bygningen bliver til et landskab – en børne HAVE” udtaler Thomas Kock, kreativ direktør hos WERKKonceptet er enkelt, men giver en unik børnehave: Et organisk indre, ”stammen” indeholder faste funktioner, mens et præcist ydre danner sammenhæng med de omkringliggende byggerier. Mellem de to figurer dannes slyngede rum der åbner og lukker sig i bevægelsen gennem dem, både inde og ude.

”Det er en børnehave uden skarpe hjørner. Vi drømte om at skabe rum til børn der minder mere om at gå en tur i naturen, end om institutionens, og er super glade for at vores bygherre havde samme ambition” udtaler Nikolaj Frølund Thomsen, partner for byggeri hos WERK.

Bygningen er designet i sammenhæng med parken og pladsen ved siden af, og på alle etager er der mulighed for at børnene kan komme ud og opleve årstiderne. Legepladsen strækker sig således over 7 etager der varierer fra mindre balkoner til større områder, hvor der plantes træer og etableres små nyttehaver, til den store park med boldbaner der ligger lige ved siden af bygningen.

KITA indeholder blandt andet en swimmingpool i kælderen med udsigt over Elbe og et fælles spisehus på taget, hvor børnene fra hele huset samles og spiser med udsigt over byens tage og taghavens spiselige blomster. I stueetagen placeres en café ud mod den tilstødende plads, og på den måde bliver bygningen en aktiv del af bylivet omkring bygningen, og giver noget tilbage til byen.

Vi er sikre på at bygningen bliver et fantastisk sted at være barn, og glæder os til at arbejde videre med projektet.

KITA er på ca. 4.000 m2 brutto, bygherre er Sternipark Gmbh