Find vej: Forside » Artikler » Sørg for at tjekke kloakken for huller

Sørg for at tjekke kloakken for huller

Lagt på vores-byg.dk den 06-10-2016 af Thomas


Det kan blive dyrt at være boligejer, hvis man ikke regelmæssigt vedligeholder og tv-inspicerer sine kloakledninger for skader. Problemerne kan nemlig vokse sig meget store, hvis man ikke opdager dem i tide, og du hæfter selv for vedligeholdelsen af den del af kloakken, der går fra huset ud til skelbrøndenKloakledninger slides ligesom alt andet. Men problemet er, at man tit først opdager en eventuel skade på sin kloakledning, når der begynder at vise sig symptomer inde i huset. Det kan fx være fugt i væggene eller gulvet, hvor tilstoppede drænrør, fyldte sandfangsbrønde og utætte renvands- eller kloakledninger ligger tæt opad.

Derfor opfordrer chefkonsulent i Dansk Byggeri Mikael Mortensen til, at boligejere både tegner en rørskade-forsikring, som dækker, hvis uheldet skulle være ude, og desuden får foretaget en tv-inspektion af kloakken med jævne mellemrum - ca. hver 5.-10. år afhængigt af husets alder.

- En tv-inspektion af kloakken koster kun nogle få tusinde kroner. Det er en meget lille sum at betale sammenlignet med, hvad det kan komme til at koste, hvis man får skader på kloakken og ikke har fået tegnet en forsikring, siger Mikael Mortensen.

Som chefkonsulent i Dansk Byggeri oplever Mikael Mortensen blandt andet at blive kontaktet af rådvilde boligejere, som står med store regninger til reparation af revner og huller i kloakken, samt fugtskader, skimmelsvamp og dårligt indeklima som følge af skaderne. Han tilføjer:

- Vi tænker på, at facaden skal være pæn, og at det ikke må regne ned gennem taget. Men det er faktisk ligeså vigtigt at få efterset kloakken. På samme måde som man tjekker andre dele af huset, så man ikke får uforudsete skader og ærgerlige omkostninger.