Find vej: Forside » Artikler » Vælg den rigtige vinduesløsning

Vælg den rigtige vinduesløsning

Lagt på vores-byg.dk den 13-10-2016 af Thomas


Både boligejere og håndværkere kan nu blive klogere på, hvilke vinduer man bør vælge, når tiden er inde til at skifte de gamle ud, og man samtidig ønsker at minimere risikoen for indvendig kondens på vinduernes karm og ramme. En ny pjece fra Dansk Byggeri hjælper boligejeren på vejKommer der ofte indvendig kondens på dine vinduer, og er der fugtskader i dine vindueskarme og -rammer Så er det måske på tide at få nye vinduer. I en ny pjece forklarer Dansk Byggeri, hvad du bør være opmærksom på, når du skal vælge dine nye vinduer. Pjecen hjælper både håndværkere og boligejere med at blive klogere på vinduesvalg.

- Ved at vælge de rigtige vinduer kan du opnå gode energibesparelser i dit hus og ikke mindst et bedre indeklima, forklarer branchedirektør i Dansk Byggeri, Jette Snoer.

Pjecen giver blandt andet svar på, hvor høj den relative luftfugtighed i rummet kan være set i forhold til selve vinduets indvendige overfladetemperatur, før der kan komme kondens på vindueskarm og -rammer. På den måde kan du meget bevidst vælge vinduer, der svarer til luftfugtigheden i netop dit hjem.

Hvis du vælger et vindue, der opfylder en indvendig overfladetemperatur på 8°C, vil der kunne dannes kondens på vinduets karm og ramme, når den relative luftfugtighed (RF) når 40%. Vælger du derimod et vindue med en temperatur på 15°C, vil der først kunne dannes indvendig kondens, når den relative luftfugtighed overstiger 65%.

- Hos Dansk Byggeri anbefaler vi at vælge et vindue med en indvendig overfladetemperatur på mindst 11°C. Så skal den relative luftfugtighed op på 55%, før der evt. dannes kondens, og det sker sjældent i et almindeligt hjem, fortæller Jette Snoer.