Find vej: Forside » Artikler » Ny styrke til at nå toppen

Ny styrke til at nå toppen

Lagt på vores-byg.dk den 23-09-2016 af Thomas


OvenlysKompagniet bliver en del af Lamilux-koncernen og leverer bæredygtig løsning til de 5 nye Axel TowersNu udvider OvenlysKompagniet og den tyske koncern Lamilux GmbH det samarbejde, virksomhederne gennem 4 år har haft om højkvalitets glastage og ovenlysvinduer på det danske marked. Det sker ved, at aktiviteterne i Michael Sauntes virksomhed overføres til det nye selskab, Lamilux Nordic A/S:

- Samarbejdet har udviklet sig positivt, og nu ønsker begge parter at udvide det med næste skridt, hvor forretningen skal ekspandere med ansættelse af flere nye medarbejdere og andre vigtige tiltag, fortæller Michael Saunte, der fortsætter som direktør i det nye selskab.

- Samtidig med at vi får stadig større ordrer, er det afgørende, at bygherrer, rådgivere og entreprenører har tillid til, at vi kan løfte de mest krævende opgaver, som for eksempel vores seneste leverance til de 5 tårne i Axel Towers-projektet. Et bæredygtigt byggeri, der snart vil stå færdigt på en af landets bedste adresser overfor Tivoli.

OvenlysKompagniet og Lamilux har designet og leveret de 5 runde ovenlys med karmopbygning, der sidder i toppen af tårnene, har en diameter på op til 3 meter og består af ét glas. Ovenlysene er lavet i det EPD-certificerede og specialudviklede glastagssystem PR60.

Vinduerne er monteret, og der laves nu indvendig finish på bygningerne, som bl.a. vil huse kontorer, restauranter og butikker.

Axel Towers, der opføres af Züblin, er tegnet af arkitekterne Lundgaard & Tranberg. Det består af i alt 5 tårne med varierende højde fra 28 til 61 meter i 15. sals højde. Til sammenligning er SAS-hotellet
70 meter. Det samlede areal udgør 40.200 m² fordelt med 23.000 m² over jord og 17.200 m² kælder.

De 23.000 m² er designet, så de opfylder dansk bæredygtigheds standard – og byggeriet skal DGNB-certificeres.