Find vej: Forside » Artikler » Sjællandske håndværkere ser positivt på fremtiden

Sjællandske håndværkere ser positivt på fremtiden

Lagt på vores-byg.dk den 23-09-2016 af Thomas


Både små og store byggevirksomheder i Region Sjælland forventer, at fremtiden byder på flere opgaver i ordrebogen og flere ansatte i virksomheden. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Ifølge Dansk Byggeri er forklaringen, at travlheden i Storkøbenhavn lige så stille breder sig til resten af SjællandHåndværkerne i Region Sjælland er mere optimistiske end i andre dele af landet, viser en regional særkørsel af Danmarks Statistiks konjunkturbarometer. Her forventer de lokale byggevirksomheder både flere arbejdsopgaver og dermed også, at de i løbet af de næste 12 måneder skal ansætte nye medarbejdere.

- Det er et tydeligt tegn på, at den vækst, som København har oplevet i de sidste par år, breder sig som ringe i vandet, og nu også mærkes på resten af Sjælland. Samtidig er der gang i flere byggeprojekter, fx jernbane- og hospitalsbyggeri i Køge og hospitalsbyggeri i Slagelse, hvilket også smitter af på humøret i den lokale bygge- og anlægsbranche, siger cheføkonom i Dansk Byggeri, Bo Sandberg, og uddyber:

- Det var i høj grad tiltrængt, for Region Sjælland har længe hængt i bremsen. Og selvom optimismen er der, så vokser den ikke ind i himlen, men er stadig sårbar.

I Region Sjælland var Danmarks Statistiks sammensatte konjunkturindikator for bygge og anlæg i 2. kvartal 2016 som det eneste sted i landet positiv med et gennemsnit på +0,3. Til sammenligning er indikatoren i gennemsnit -7,0 i hele landet, mens pessimismen er størst i Region Syddanmark, hvor nettotallet i 2. kvartal lå på -14,8.

- De mere positive forventninger til fremtiden afspejler, at de lokale virksomheder i Region Sjælland er vant til at pendle til Storkøbenhavn for at få arbejdsopgaver, og her har der jo længe været godt gang i hjulene. Men det afspejler også, at der er kommet mere gang i boligmarkedet på Sjælland. Da boligejerne typisk renoverer, når de flytter ind eller ud, så mærker især mange mindre håndværksmestre, at der igen bliver købt og solgt huse, siger Bo Sandberg.