Find vej: Forside » Artikler » Ny vejledning kan spare virksomheder for penge og besvær

Ny vejledning kan spare virksomheder for penge og besvær

Lagt på vores-byg.dk den 30-09-2016 af Thomas


Der er gode muligheder for at fylde ordrebogen med opgaver i Tyskland, hvor vækstraterne og boligbyggeriet buldrer derudaf. Men belært af halvfemsernes fejltagelser bør byggevirksomheder forberede sig grundigt - og her er den nye Tysklandsvejledning fra Dansk Byggeri et godt værktøjHvis du skriver forkert navn eller dato på en blanket, så starter bøden ved 1.000 euro, når kontrollen kommer på din byggeplads i Tyskland.

Flere virksomheder kigger i øjeblikket mod Tyskland, fordi der er godt gang i boligbyggeriet, men det betaler sig at have styr på detaljerne. Netop derfor har Dansk Byggeri lavet en ny Tysklandsvejledning, der hjælper virksomhederne med at undgå bøder og besvær.

- Fordi Tyskland er lige på den anden side af grænsen, og fordi Tyskland er en del af det indre marked, så bliver mange overasket over, at de skal anmelde og søge om tilladelse utrolig mange steder, inden de kan komme i gang. I halvfemserne var der mange virksomheder, der betalte dyre lærepenge for selv små fejl, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri, Anita Kurowska Larsen, og tilføjer:

- Når Finanzkontrolle Schwarzarbeit kommer på besøg, så bliver alle detaljer tjekket igennem, og de kommer altså på besøg med jævne mellemrum, så det kan hurtigt blive dyrt at tage chancen.

Ud over selve reglerne i Tyskland er der en masse kulturelle ting, som er helt anderledes end i Danmark, ligesom der også er stor forskel på, hvordan man bedst gebærder sig i Nord- og Sydtyskland.

- I vores vejledning giver vi gode råd om både det administrative og reglerne, samt hvordan man bedst sikrer sig, at den tyske kunde nu også betaler de sidste penge for projektet - et problem, der tidligere har fået mange danske håndværkere til at forlade byggepladsen med store økonomiske tab, siger Anita Kurowska Larsen.

Udover i Dansk Byggeris Tysklandsvejledning er der også god hjælp at hente hos Eksportrådets bygge- og anlægsteam, der har til huse på det for nyligt reetablerede Generalkonsulat i Hamborg.