Find vej: Forside » Artikler » Fagligheden skal løftes på AMU-kurserne

Fagligheden skal løftes på AMU-kurserne

Lagt på vores-byg.dk den 23-08-2017 af Thomas


En ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at næsten to tredjedele af Dansk Byggeris medlemmer ikke synes, kvaliteten af AMU-kurserne er høj. Det giver plads til forbedringer, når trepartsforhandlinger om et nyt voksen- og efteruddannelsessystem går i gang snart, mener Dansk ByggeriAMU er uddannelser, som giver medarbejderne i bygge- og anlægsbranchen uddannelse inden for blandt andet sikkerhed og certifikater samt mulighed for faglig opkvalificering. En ny analyse fra Dansk Byggeri viser dog, at der er plads til betydelige forbedringer, når det drejer sig om kvaliteten af kurserne.

- Bygge- og anlægsbranchen er generelt tilfreds med AMU-kurserne. Men næsten to tredjedele mener ikke, at kvaliteten er god nok. Det skal vi have gjort noget ved, når der om lidt er trepartsforhandlinger om voksen- og efteruddannelsessystemet, som AMU-kurserne er en del af, siger Louise Pihl, underdirektør i Dansk Byggeri, og tilføjer:

- Tallene viser, at AMU-kurserne ikke rummer alle de ting, som vores virksomheder efterspørger. Så nu skal vi sætte os til bords og finde ud af, hvordan vi kan sikre, at virksomhederne er tilfredse med kvaliteten af de kurser, der udbydes til bygge- og anlægsbranchen, så vi sørger for, at virksomhederne har adgang til at få uddannet deres medarbejdere og fortsat kan være konkurrencedygtige, siger Louise Pihl.