Find vej: Forside » Artikler » Sjældent møde med kronvidnerne til Københavns forandring

Sjældent møde med kronvidnerne til Københavns forandring

Lagt på vores-byg.dk den 13-10-2016 af Thomas


Den verdensberømte arkitekt Jan Gehl og én af landets mest anerkendte arkitekter Lene Tranberg er på gæstelisten, når Arkitektforeningen slår dørene op til en aften med en række samtaler om, hvad der egentlig skete, da København på bare tyve år forvandlede sig fra forfalden storby på falittens rand til en storby fyldt til randen med liv i alle hjørner og nyskabende arkitekturArkitektur på Kulturnatten i København

For bare 20 år siden var København en ganske anden by. Genopfrisk hukommelsen om byen som den var, før arkitekturen gav os kvarterer, pladser, huse, broer og havnebade og ændrede vores liv i byen for altid. Toneangivende arkitekter, der var med til at tegne de store linier eller med til at bygge de huse, der forandrede, fortæller historierne om, hvordan det foregik, da København blev til den by, vi bor i i dag.

Under Kulturnatten slår Arkitektforeningen dørene op til den smukke fredede præstegård, der har gennemgået en nænsom renovering og i dag er hovedkontor for foreningen, der samler 7000 danske arkitekter.

Arkitektforeningen direktør, Jesper Pagh, gennemfører på sin vanlige skarpe, varme og oprigtige facon interviewene med nogle af største kronvidner til byens forandring.

Fotos af byen lige før den ændrede sig kan opleves i foreningens lobby, som også er husets hjerte og samlingssted. 

I sessioner á en halv times varighed, vil du kunne overvære samtaler med:

kl. 17.30: Lene Tranberg, arkitekt MAA, indehaver af Lundgaard Tranberg Arkitekter
Lene Tranberg har medvirket til opførsel af nogle af de mest markante byggerier fra de seneste årtier som for eksempel Skuespilhuset, Tietgen Kollegiet og SEB Bank & Pension.

Kl. 18.30: Jan Gehl, arkitekt MAA, partner i Gehl Architects
Jan Gehl introducerede begrebet "Liv mellem husene", og har været involveret i en lang række projekter, der har været medårsag til, at København i dag bærer præg af et mærkbart liv, der udfolder sig på gader og pladser.

19.30: Jan Christiansen, arkitekt MAA, Freja Ejendomme, tidligere stadsarkitekt
Jan Christiansen var helt inde i maskinrummet, da byen skiftede karakter fra fallittruet til levende storby, der kom på forsiden af de internationale magasiner. 

20.30: Anne Skovbro, civilingeniør og ph.d. v. Institut for Arkitektur og Design ved Aalborg Universitet. Filantropidirektør i Realdania
Anne Skovbro var Planchef i Københavns Kommune i perioden 2007-2010 og Økonomidirektør samme sted fra 2010-2015. 

Kun adgang med Kulturpas. 


Dato: Fre, 14/10/2016
Tidspunkt:  Kl. 17.30-21.00
Sted: Arkitektforeningens Hus, Åbenrå 34, 1104 København K


Foto: Kontraframe
Islands Brygge i 2003. Får år senere var de forladte siloer fra Sojakagefabrikken omdannet til boliger og Bryggen. Bryggebroen skabte et helt nyt liv mellem Bryggen og Vesterbro.