Find vej: Forside » Artikler » Fødevarevirksomheder efterspørger totalbyggerier

Fødevarevirksomheder efterspørger totalbyggerier

Lagt på vores-byg.dk den 21-09-2016 af Thomas


Hos Ajcon, som er specialister i at bygge frost- og kølelagre til fødevarevirksomheder, oplever man stigende interesse for større byggerier, der omfatter mere end blot køl og frys. Det gælder fx i erhvervsområdet Winthersminde i Ishøj, hvor Ajcon står for et omfattende byggeri.Når fødevarevirksomheder skal bygge nye køle- og frostlagre efterspørger de i stigende grad totalbyggerier, hvor kontorer, administration, tørvarelager, kantine, shipping-område foruden køle- og frostlagre er tænkt ind fra starten.

Den tendens oplever man hos entreprenørfirmaet Ajcon, der har specialiseret sig i at bygge frost- og kølelagre for fødevarevirksomheder.

”Når vi bygger frostlagre i dag, tænker vi flere ting ind i samme projekt: Hvordan optimerer vi virksomhedernes logistik og produktionsområder, hvordan kan vi skabe et energivenligt byggeri, der kan mærkes som energibesparelser på bundlinjen - og hvordan tænker vi bedst administration og transport ind i projektet også”, siger Rasmus Jørgensen fra Ajcon.

Et aktuelt eksempel på sådan et totalbyggeri er et stort projekt på 75.000 kvadratmeter, Ajcon opfører på erhvervsområdet Winthersminde i Ishøj. Her flytter FoodService Danmark ind i et nyt byggeri, som både omfatter frost-, køl- og tørvarelager, shipping-område, administrationskontorer, kantine, omklædningsfaciliteter samt færdsels- og parkeringsarealer i ét projekt.

”På mange måder er det at bygge et frostlager meget mere end et spørgsmål om køl og frys – det handler om at se det behov, virksomhederne har, når de skal have en hverdag til at fungere i byggeriet efterfølgende,” tilføjer Rasmus Jørgensen fra Ajcon, der kan glæde sig over, at NREP og FoodService Danmark har valgt Ajcon til at stå for byggeriet.

Byggeriet i Winthersminde er netop gået i gang, og forventes at stå klar til indflytning om et års tid.

Fakta om projektet i Winthersminde
Bygherre: NREP
Totalentreprenør: Ajcon A/S
Totalprojektering: Ajcon Project A/S
Bygherrerådgiver: AK83 og Moe
Kontakt: Rasmus Jørgensen på 2030 6488

Fakta om Ajcon entreprenør- og ingeniørfirma
Entreprenør og ingeniørfirma med speciale i byggeri til levnedsmiddelindustrien,
catering, transportsektoren og medicinalsektoren.
Domicil: Vejle
Etableret: 1975
Medarbejdere: 35