Find vej: Forside » Artikler » KTerhvervsbyg henter vækst på udlejningsbyggerier

KTerhvervsbyg henter vækst på udlejningsbyggerier

Lagt på vores-byg.dk den 27-09-2016 af Thomas


KTerhvervsbyg vinder ordrer på forretningskoncept, der fokuserer på byggeri af udlejningsejendomme til virksomheder, der hellere vil leje end eje.I kølvandet af højkonjunkturen bliver det mere almindeligt, at entreprenører investerer i byggeprojekter, som efterfølgende kan udlejes. Resultatet er ikke blot en udvidet og mere nuanceret entreprenørforretning, men også multifunktionelle byggerier der er bygget til mange anvendelsesområder.

Aktuelt bygger KTerhvervsbyg A/S for udlejningsvirksomheden GSV Materialeudlejning, som får nyt modulcenter tæt på motorvejen i Ringsted. Byggeriet er en strategisk beslutning, som skal give GSV optimeringsgevinster – og ønsket om optimering er da også et typisk argument fra mange virksomheder, der ønsker at bygge deres eget lejemål.

En langtidslejekontrakt løber typisk over 10 år og giver virksomheden mulighed for at tilpasse et nyt byggeri til egne behov uden at belaste likviditeten. Samtidig opnår virksomheden en attraktiv fleksibilitet, som er vigtig - især hvis virksomhedens behov skulle ændre sig, grundet vækst.

Multifunktionelle byggerier
”Vi går kun ind i udlejningsprojekter for at få entreprenøropgaven, så udlejning er ikke på den måde et fokusområde for os. Men som specialister i erhvervsbyggeri er det oplagt for os også at skele til aktuelle markedsbehov, og her har virksomheders ønske om muligheden for at bygge sit eget lejemål vundet frem”, fortæller Per Henriksen, Partner i KTerhvervsbyg og fortsætter:

”Konceptet kræver, at vi som entreprenører gennemtænker disse byggerier i mindste detalje for at sikre, at ejendommen bliver multifunktionel nok til at kunne lejes videre, når langtidslejekontrakten ophører. Dermed får denne type byggerier et særligt fleksibelt byggedesign, som kan tilpasses mange forskelligartede behov.”

KTerhvervsbyg har i det forgange år realiseret en omsætningsvækst på 20%, hvoraf en del af overskuddet kommer fra byggeprojekter til udlejning. At opkøbe grunde, udvikle og bygge ejendomme og derefter udleje til bygherre, vil også i det kommende år være en del af den strategi, der skal booste omsætningen hos den midtjyske entreprenør.