Find vej: Forside » Artikler » Træt af fugle? Elektronisk laser fugleskræmsel er løsningen

Træt af fugle? Elektronisk laser fugleskræmsel er løsningen

Lagt på vores-byg.dk den 14-05-2014 af Thomas

Elektronisk fugleskræmsel skal hjælpe de danske dambrug, landmænd, planteavlere og minkfarmere imod det stigende antal af fugle i Danmark. I de seneste årtier er mange danske fuglearter blevet fredet grundet truet eksistens. Fredningen af diverse fuglearterne har betydet store vækstrater i bestanddelen af fuglearter, så som måger, gæs og råger. I naturmæssigt øjemål vækker den voksende fuglebestand stor glæde, mens glæden hos dansk landbrug er mindre udbredt.

Det stigende antal af fugle kan være til stor gene for landbrugets forskellige brancher, idet fugleflokke både sviner, udgør smittefare og ødelægger afgrøder. Fuglegener kan opdeles i 3 kategorier:

Gener: Ekskrementer og larm på steder så som havne, forsyningsanlæg, storcentrer, osv.

Tab: Ødelagte og nedspiste afgrøder hos landmænd og planteavlere.

Smittefare: Risiko for smittefare i besætningen af pelsdyr eller i dambrug.

Derfor har Sikring Syd A/S nu udviklet et ”højteknologisk fugleskræmsel” i form af en gaskanon med laserteknologi. Gaskanonen er en driftsikker løsning, idet fuglene flygter hver gang gaskanonens brag udløses. Fordelene ved gaskanonen er at den kun kræver sporadisk med plads, samtidig med at den kan dække et stort luftareal.

Gaskanonen fra Sikring Syd A/S er en fleksibel løsning, idet kanonen kan placeres, der hvor generne fra fuglene er størst. Herfra vil der skydes usynlige laserstråler udover det areal, som ønskes beskyttet mod fuglene. Når fuglene flyver ind over området, vil laserstrålerne brydes, hvilket aktivere en alarm-mekanisme, som udløser braget fra gaskanonen. Gaskanonen er en effektiv løsning på fugleproblemet i den daglige drift, idet kanonens brag skræmmer fuglene væk omgående.

Fordelen ved gaskanonens laseraktiverede brag er at, fuglene ikke vender sig til kanonens skud, da de kun udløses af fugleaktivitet. Skudeffekten kan samtidig have en præventiv effekt, idet nogle fugle efter et antal brag vil forbinde området med jagtaktivitet. Gaskanonen er særdeles mobilbar, og fås i 2 forskellige varianter. En variant med el-tilslutning og en med et eksternt batteri og solcelleanlæg, så den kan holdes selvforsynet. På store arealer med fuglegener er gaskanonen med solcelleanlæg en smart løsning, da el-tilslutning ikke er nødvendig. Begge gaskanoner kræver kun minimal vedligeholdelse, og tåler det danske vejr.

For yderligere information kontakt: 70 26 03 40