Find vej: Forside » Artikler » Undgå arbejdsulykker med smart faldsikring – og reducer omkostninger

Undgå arbejdsulykker med smart faldsikring – og reducer omkostninger

Lagt på vores-byg.dk den 23-08-2017 af Thomas


Der er besparelser at hente for bygge- og anlægsbranchen på opsætningen af den obligatoriske faldsikring af byggepladser. Guardlite er markedets letteste system, der tilmed kan planlægges med digitale modeller.Lovkravene til sikkerhedsforanstaltninger på byggepladser er med god grund strikse. Hvert år kommer over 5.500 personer til skade i såkaldte faldulykker til lavere niveau - eksempelvis fra stilladser og stiger. Heraf mister omkring 12 mennesker hvert år livet, viser de seneste tal fra Arbejdstilsynet. Derfor er sikring af medarbejdere, som arbejder i højden ekstremt væsentligt for at undgå faldulykker, og her kan Ramirents nyudviklede faldsikringssystem Guardlite gøre den store forskel.

Et af landets største udlejningsselskaber, Ramirent har i de seneste år udviklet et nyt faldsikringssystem i aluminium, der vejer omtrent det halve af konkurrerende systemer i stål. Den lave vægt gør montagen nem og sparer entreprenører og bygherre tid og penge, da Guardlite-systemet er hurtigt at etablere, flytte og fjerne igen.

– Vores nye patentereret faldsikringssystem, Guardlite, har markedets laveste vægt og er derfor hurtigere at håndtere og montere, hvilket sparer entreprenøren tid og penge. Samtidig gavner den lave vægt arbejdsmiljøet. En montør, der samler 500 meter rækværk, bærer på i alt 4,2 tons materiel med markedets mest udbredte produkt og kun 2,1 tons med Ramirents Guardlite, fortæller Hans Henning Christensen, solution manager hos Ramirent.

Fantasien sætter grænser
Faldsikringssystemet omfatter rækværk, faldsikringsnet, låger samt beslag og tvinger, der muliggør montage på alle tænkelige overflader og konstruktioner. Guardlite lever op til den gældende EU-standard EN13374 i klasse a, b og c, og kan på grund af den nyudviklede modulopbygning tilpasses alle konstruktionsforhold.

– Systemet er opbygget sådan, at de bærende stolper kan fastsættes både vertikalt og horisontalt. Når de er på plads, monteres selve rækværket nemt. Det er egentlig kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan man kan bruge Guardlite. fortæller Hans Henning Christensen.

Samtlige dele er konstrueret i korrosionsbestandigt aluminium, der både er genanvendeligt og miljøvenligt.

Integration med VDC-modeller
Mange byggeprojekter er i dag digitaliseret og byggeriets fremdrift planlægges ud fra såkaldte VDC-modeller(Virtuel Design & Construction), der giver et unikt overblik. Ramirent tilbyder at indføre montage og flytning af faldsikkerhedssystemer i eksisterende VDC-modeller, så sikkerhed på byggepladsen indgår naturligt i byggeprocessen i stedet for at blive et tidsrøvende onde.

– Etablering af sikkerhedsforanstaltninger bliver ofte en stopklods i byggeprocessen. Ramirents VDC-eksperter kan integrere montagen af faldsikkerhed i planlægningen, så det passes ind i naturlige ”tidshuller”, hvor selve byggearbejdet alligevel er på pause, forklarer Hans Henning Christensen.