Find vej: Forside » Artikler » Førende fritidshusleverandør fejrer 25 års jubilæum fredag den 4. oktober

Førende fritidshusleverandør fejrer 25 års jubilæum fredag den 4. oktober

Lagt på vores-byg.dk den 04-10-2013 af Thomas

PLANET-Huse i Ribe, der er Danmarks førende producent af fritidshuse, fejrer 25 års jubilæum. Efter tre hårde år med finanskrisen er virksomheden nu atter inde i en positiv udvikling.

Torben Basse kan i disse dage se tilbage på 25 begivenhedsrige år som adm. direktør for PLANET-Huse, som han har stået i spidsen for siden grundlæggelsen. Virksomheden har i dag udviklet sig til den førende leverandør af fritidshuse i Danmark og ferieparker til turister i Tyskland.

Direktøren stiftede PLANET-Huse i 1988 sammen med broderen Sven Hollesen, fodboldikonet Guld-Harald Nielsen samt flere af pensionskasserne under PKA. I de følgende år voksede virksomheden støt og opnåede blandt andet anerkendelse for at tilbyde 90ernes fritidshus til Danmarks laveste kvadratmeterpris. Succesen kulminerede i 2006 og 2007, hvor virksomheden leverede 300 huse om året, indtil lavkonjunkturen halverede salgstallene.

Positiv udvikling

Ifølge Torben Basse har de seneste års hårde arbejde med at vende udviklingen været en succes. Takket været dygtige medarbejdere og tætte partnerskaber har indsatsen resulteret i, at PLANET-Holding siden 2011 atter har haft sorte tal på bundlinjen, og at koncernen igen er i vækst. En positiv udvikling, som fortsætter i indeværende regnskabsår, siger direktøren, der kan se tilbage på tusindvis af spændende projekter i ind- og udland.

Hver dag opfører vi sammen med loyale og dygtige medarbejdere huse i højeste kvalitet, og vi ser frem til også i årene fremover at kunne glæde kunderne med vores produkt, som vi betegner som det bedste fritidshus på jorden, fastslår Torben Basse, der fredag den 4. oktober afholder jubilæumsreception for 300 indbudte gæster på selskabets adresse.

Vil puste liv i debat

PLANET-Huse vil benytte jubilæet til at skabe opmærksomhed om de lovmæssige rammer for udlændinges køb af feriebolig i Danmark. Derfor har virksomheden inviteret MF, tidligere beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) til på jubilæumsreceptionen at holde et debatindlæg om perspektiverne i at ændre lovgivningen. Efter Inger Støjbergs debatoplæg har receptionsgæsterne mulighed for at stille spørgsmål til folketingsmedlemmet, som står til rådighed for pressen sammen med adm. direktør Torben Basse, bestyrelsesformand Harald Nielsen samt Sven Hollesen, der leder PLANET-koncernens aktiviteter i Tyskland.

Vi vil gerne puste liv i debatten omkring salg af sommerhuse til udlændinge, og jeg ser frem til at høre Støjbergs inputs. Det er en problemstilling, som efterhånden i mange år har haft stor betydning for vores branche, uden at der fra politisk hold er taget seriøst initiativ til at kigge på en revision af lovgivningen, siger Torben Basse.

FAKTA

PLANET-Huse, der blev grundlagt i 1988, er den førende leverandør af fritidshuse i Danmark og ferieparker til turister i Tyskland. Koncernen består af PLANET-Huse A/S, som sælger, producerer og opfører fritidshuse i hele Danmark, PLANET-Projekt A/S, der udvikler og sælger byggegrunde til færdigprojekter, samt to tyske datterselskaber, som opfører og sælger PLANET-Huse i Tyskland samt udvikler store fritidshus- og feriekoncepter syd for grænsen. Ejerkredsen består af brødrene Torben Basse og Sven Hollesen, forretningsmand og tidligere fodboldspiller Harald Nielsen (Guld-Harald) samt en række nøglemedarbejdere. Koncernen har hovedkontor i Ribe, mens de tyske aktiviteter ledes fra Kiel.

BILLEDMATERIALE

Foto 1: Torben Basse kan i disse dage se tilbage på 25 begivenhedsrige år som adm. direktør for PLANET-Huse, som han har stået i spidsen for siden grundlæggelsen. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/JUC/JUC-JPH1.TIF

Foto 2: PLANET-Huse har i dag udviklet sig til den førende leverandør af fritidshuse i Danmark. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/JUC/JUC-JPH2.TIF

Foto 3: Grundlæggerne af PLANET-Huse kan se tilbage på tusindvis af spændende projekter i ind- og udland. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/JUC/JUC-JPH3.TIF

Foto 4: Inger Støjberg er parat til at kigge på den omstridte lovgivning, der begrænser udlændinges muligheder for at eje sommerhuse herhjemme. Reglerne er ikke længere tidssvarende, mener hun. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/JUC/JUC-JPH4.JPG

Billederne kan hentes i højtopløselige udgaver fra ovenstående placeringer.