Find vej: Forside » Artikler » AirBNB overtræder dansk lov

AirBNB overtræder dansk lov

Lagt på vores-byg.dk den 15-07-2014 af Thomas

Hos SAPU.dk er vi tilhænger af et fleksibelt lejemarked også i relation til korttidsudlejning, hvor mange private benytter ferieophold til at udleje deres egen bolig herhjemme til en udenlansk turist. Det er dog vigtigt, at vores medlemmer kan foretage en sådan udlejning via formidlingstjenester, som overholder dansk lov og det er pt. ikke tilfældet med det velkendte AirBNB. I lejelovens §6 forbydes det at opkræve lejerne gebyr for formidling af konkrete lejemål, og netop dette gør AirBNB via et servicegebyr som lejeren betaler ved booking af et værelse / lejlighed i Danmark. Denne opkrævning strider imod lejelovens tekst, som siger at:

"Ved udlejning til beboelse, ved formidling af sådanne lejeforhold eller ved bytning af beboelseslejligheder er det ikke tilladt at modtage eller kræve vederlag fra lejeren"

Nogen vil måske mene, at det er paradoksalt at SAPU.dk som udlejer-interesse påpeger den overtrædelse overfor de danske lejere, men al erfaring viser at når noget går ud over lejeren i Danmark, så er der en tendens til at det også skaber problemer for udlejeren.

Og netop derfor er det vores ansvar, at de private der udlejer bolig via diverse formidlingstjenester, kan være trygge ved at det sker inden for lovens rammer.

Mere information om udlejning af bolig, herunder korttidsudlejning kan rekvireres ved www.sapu.dk