Find vej: Forside » Artikler » Den sidste aflevering: Silkeborg Stadion sælges til genbrug

Den sidste aflevering: Silkeborg Stadion sælges til genbrug

Lagt på vores-byg.dk den 23-08-2017 af Thomas

Da Silkeborg Stadion blev bygget i 1945 var det i høj grad af materialer fra militære overskudslagre. Nu sælges alt løsøre på auktion med 'åbent hus' eftersyn på fredag. Og selvom stadion har udviklet sig meget siden og undervejs også taget navneforandring til Mascot Park, så er ringen derfor ved at blive sluttet på smukkeste vis, når stadion nu sælges. For egentlig kunne det også bare jævnes med jorden for at gøre plads til de boliger der kommer. Men Mascot Park har allieret sig med to partnere, der sørger for at nedbrydningen ikke sker på den almindelige brutale vis.

For først sælges alt løsøre samt alt demonterbart materiel af det randrusianske auktionshus Campen Auktioner. Og alt demonterbart er bogstaveligt talt: Hvad med en elevator En indgangssluse Et omklædningsrum Eller sommerens hit, fire 30 meter høje lysmaster inklusiv projektører, der kan forvandle selv den mørkeste nat til en skærsommernats drøm

”Det er en noget særlig opgave vi har fået her”, siger den rutinerede auktionarius og direktør Finn Campen, ”for selv om vi har solgt lige fra komplette museer og planteskoler igennem årene, så har vi aldrig håndteret et komplet stadion før”. Men ligesom en elefant skal spises i flere bidder, så er Mascot Park heldigvis også fordelt på 281 katalognumre, nogle utvivlsomt mere populære end andre. Kataloget er færdigt og indeholder alt løsøre fx indgangssluser, flagstang, sektion af græsplæne, kantine, tribunesæder, handicapelevator, VIP lounge, caféborde, lysmaster, porte, hegn, låger, gelændere, adgangskontrolsystem, klimaanlæg, tribuneoverhæng, omklædningrum, toiletter, trapper, vindeltrapper, gangbroer, radiatorer, bus-bur (bus-bur er for at undgå besvær med stenkast mod udeholds-busser fra andre superligaklubber).

Auktionarius har et godt bud på en decideret storsællert: ”Der er jo flere hundrede tusinde mennesker der har siddet på stolene her på stadion, og det allerbedste minde de kan få er da en stol fra tribunerne”, mener han. Og dem er der mange af på auktionen, afslører han. Hvis plastiksæderne fra de almindelige tribuner ikke er fine nok, så sælges de bløde stofbeklædte fra VIP-tribunerne skam også.

Ja, som sagt sælges alt jo – selv græsplænen! Den sælges dog i mindre sektioner, oplyser Finn Campen, der har vurderet at de færreste alligevel har plads til en hel fodboldbane. I det hele taget er flere af effekterne på auktionen så store, at demonteringen skal aftales nærmere med auktionshuset, der har afsat to dage til afhentning af effekterne. Men inden kan man ved selvsyn se varerne an, når der er auktionseftersyn af Stadion Park fredag den 7. juli kl. 16-20. Dette bliver også den sidste offentlige adgang til Mascot Park, så Finn Campen forventer det bliver noget af et tilløbsstykke.

Først når hele bortsalget og demonteringen er afsluttet tager nedbrydningsfirmaet Kingo sig af resten, og det sker ligeledes på en miljørigtig og skånsom måde. Det er kommunen, der ejer grunden, der således bliver afleveret på fineste vis, så den er klar til byggeriet af såkaldte punkthuse til beboelse på 5-7 etager.

Det allerfineste i historien er næsten, at det gamle stadion, der sin sin tid blev bygget af overskudsmaterialer, på denne måde fortsætter i naturens kredsløb, når materialer fra stadion får nyt liv andre steder. Her kan man virkelig tale om den perfekte aflevering.

###

Ophavsrettigheder
Campen Auktioner A/S har copyright til alt tekst, images, grafik og videoer. Du er velkommen til frit at gengive vores materiale i trykte eller digitale medier, såfremt du aftegner vores budskaber og images med ordentlighed, samt udviser respekt for vores virksomhed, ansatte, kunder og auktionseffekterne.