Find vej: Forside » Artikler » Forskønnelse af Tønder Midtby

Forskønnelse af Tønder Midtby

Lagt på vores-byg.dk den 03-07-2014 af Thomas

Hvis du er boligejer i Tønder Midtby, kan du være med til at gøre vores by endnu smukkere. Boligejere får nu muligheden for at søge tilskud på op til 33 % til istandsættelse af for eksempel en facade, nyt tag eller nye vinduer m.m. Staten har nemlig givet tilsagn om, at Tønder Kommune sætter fokus på en særlig indsats, med det man kalder for ’de ordinære midler til byfornyelse’ af Tønder Midtby. Det betyder, at boligejere og ejere af private udlejningsejendomme kan søge tilskud til istandsættelse på op til 25 - 33 %. Til nedrivning kan man få helt op til 100 % af sine udgifter dækket.

Renovering, bevaring eller istandsættelse
Helt konkret kan ejerboliger, søge om tilskud til istandsættelse af tag/vinduer/døre/facader m.m. og private udlejningsejendomme kan søge om tilskud til vedligeholdelse. Så hvis man står og skal i gang med at realisere sine drømme, om at få sin ejendom sat i stand og dermed være med til at forskønne Tønder Midtby, så er chancen der nu. Projektet sker i samarbejde med Facaderådet og Tønder Midtbys bevaringsforening.

”Vi glæder os meget til at modtage ansøgninger og komme i gang med nogle projekter – derfor har vi blandt andet valgt at sprede budskabet på postkort med en kort beskrivelse af projektet og med link til ansøgningsskemaet på Tønder Kommunes hjemmeside. Postkortet er afleveret hos håndværkere, handelsstandsforening og på biblioteket” fortæller byggesagsbehandler Mie Alsen Sørensen, Teknik og Miljø i Tønder Kommune.

Rådgivning
Hvis der er behov for teknisk rådgivning eller vejledning for at komme i gang med et projekt, er det muligt at få op til 5.000 kr.af sine udgifter refunderet hertil.
Ansøgninger bliver vurderet løbende og fristen er den 15. august.
Hele projektet er uddybet på www.toender.dk.